“Οι παίκτες δεν έχουν να βάλουν ούτε βούτυρο στο ψωμί τους!”

«Αυτά τα παιδιά περνούν τόσο δύσκολα που δεν μπορούν να πάρουν ούτε βούτυρο για το ψωμί τους. Πολλοί από αυτούς τρέχουν το πρωί στην προπόνηση με άδειο στομάχι», είπε μεταξύ άλλων ο Γερμανός τεχνικός της ΑΕΚ Έβαντ Λίνεν στη Bild. Αυτή η ΑΕΚ που περιγράφει ο Λίνεν θέλει να κάνει μεταγραφές;

Το δημοσίευμα αναφέρει αρχικά πως… «Στην εποχή της γερμανικής κρίσης του ευρώ στην Ελλάδα, υπάρχει κάτι που αγαπούν και οι Γερμανοί και οι Έλληνες. Είναι ο Έβαλντ Λίνεν!

Την 1η Οκτωβρίου ο Λίνεν ανέλαβε την ΑΕΚ (με συμβόλαιο ως το 2013), με αποστολή να σώσει την ομάδα (έχει χρέη 20 εκατ. ευρώ) από τη χειρότερη κρίση στην 89χρονη ιστορία της. Τι κατάφερε; Να πάρει την ΑΕΚ από την τελευταία θέση με τον έναν βαθμό σε πέντε παιχνίδια και να την φτάσει στους 11 βαθμούς. Η ομάδα (προτελευταία πλέον) ελπίζει χάρις στον Λίνεν και οι οπαδοί τον αγαπούν».

«Δεν νιώθω καμία διάκριση ή μίσος για τους Γερμανούς. Αντίθετα, είναι όλοι πολύ ευγενικοί και φιλικοί απέναντί μου. Ποτέ δεν δέχτηκα προσβολές επειδή είμαι από τη Γερμανία», δήλωσε στην Bild ο Λίνεν για τη σχέση Ελλήνων-Γερμανών.

Όσο για την οικονομική κρίση; «Οι άνθρωποι είναι πολύ στενοχωρημένοι. Οι ειδήσεις και οι εφημερίδες είναι γεμάτες στενάχωρα νέα από την ανεργία που αυξάνεται. Η χαλαρότητα και η άνετη ζωή δεν υπάρχει πλέον στους Έλληνες».

Στην ΑΕΚ βιώνουν τη δική τους κρίση που γίνεται πιο δύσκολη λόγω των πολλών νέων παιδιών που έχει: «Αυτά τα παιδιά περνούν τόσο δύσκολα που δεν μπορούν να πάρουν ούτε βούτυρο για το ψωμί τους. Πολλοί από αυτούς τρέχουν το πρωί στην προπόνηση με άδειο στομάχι».

Για αυτό, όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος, ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε ο Λίνεν ήταν να καθιερώσει πρωινό με φρούτα και μούσλι…

Και το ρεπορτάζ καταλήγει: «Το 2007 ο Λίνεν, ως προπονητής του Πανιωνίου, αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στην Ελλάδα. Τώρα, μπορεί να γίνει ήρωας ξανά!».

Πηγή: soccerplus.gr

 

To Top