“Οι παίκτες δεν αντέχουν την πίεση”

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη, Μπάμπης Σαββίδης μίλησε για την αγωνιστική κατάσταση των κίτρινων και τον αγώνα που γίνεται για να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως το άγχος και η πίεση δεν αφήνουν τους ποδοσφαιριστές να βγάλουν τις πραγματικές ικανότητες τους στο γήπεδο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον “Αρένα”:

Για την φετινή  εικόνα του Άρη: “Παρακολουθώ την ομάδα και στεναχωριέμαι. Είναι φυσιολογικό να στεναχωριέμαι καθώς η ομάδα που υπηρέτησα κάνει αυτή την πορεία. Θέλω να πιστεύω πως τα παιδιά όλα έχουν την αξία τους. Υπάρχει όμως μεγάλη πίεση και τα παιδιά δεν μπορούν να την βγάλουν. Όποιος και να έρθει αυτή την στιγμή στον Άρη είναι πολύ δύσκολο να βγάλει αυτό που πρέπει να βγάλει”.

Για το παιχνίδι με την Ξάνθη: “Είδα τον αγώνα με την Ξάνθη, έχει αλλάξει κάτι με τις προσθήκες αλλά δεν φτάνει. Έχουν να δώσουν τα παιδιά αλλά η πίεση και η βαθμολογική θέση δεν τους αφήνουν. Τα παιδιά παίζουν πιο απελευθερωμένα εκτός έδρας παρά στην έδρα τους. Στο Αγρίνιο θα παίξουν πιο απελευθερωμένα, και πιστεύω σε ένα καλό αποτέλεσμα. Ελπίζω τα παιδιά να ανταπεξέλθουν στην πίεση σε έναν ιστορικό σύλλογο και αν βγάλουν αυτό που έχουν ποδοσφαιρικά μέσα τους έχουν την δυνατότητα να φέρουν τις νίκες. Μακάρι να τα καταφέρει ο Άρης και θέλω να τον βλέπω στην πρώτη κατηγορία. Ήμουν τέσσερα χρόνια στην ομάδα αυτή και την πονάω”.

Για τις διαφορές που υπήρχαν παλαιότερα: “Τα χρόνια που αγωνιζόμουν εγώ υπήρχαν τρεις ομάδες στην Θεσσαλονίκη αν βάλουμε και τον Απόλλωνα τέσσερις. Υπήρχε ενδιαφέρον, και όλες οι ομάδες ήταν σε καλά επίπεδα. Υπήρχε ανταγωνισμός και σεβασμός. Αν εξαιρέσουμε τον ΠΑΟΚ που είναι σε καλά επίπεδα, ο Άρης έχει τα προβλήματα του και τον Ηρακλή τον ρίξανε άδικα στην Β’ εθνική αυτή την στιγμή. Εμείς το ποδόσφαιρο το αγαπούσαμε και με αυτό μεγαλώσαμε. Η νεολαία είναι διαφορετική και έχει και άλλα ενδιαφέροντα. Εμείς ζήσαμε με το ποδόσφαιρο”.

To Top