“Ήξερα ότι είμαι σε μεγάλη ομάδα, αλλά σήμερα το γήπεδο… κουνιόταν!”

Ο Σούλης Παπαδόπουλος μίλησε με αιχμηρό τρόπο για τον αντίπαλο, προσπάθησε να αναλύσει το παιχνίδι και αναφέρθηκε και στον κόσμο της ομάδας που κρατάει τον σύλλογο πολύ ψηλά.

Τόνισε αρχικά πως “και πέρσι και φέτος έχω δεθεί πολύ με όλους, πιστεύω ότι για να λέγεσαι μεγάλη ομάδα πρέπει να έχει μεγάλο κόσμο και ο Άρης είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες. Μέχρι τώρα πίστευα ότι είναι εκεί, τρίτη, τέταρτη, πιστεύω ότι πλησιάζει πολύ ψηλά. Ο κόσμος για εκεί που βρίσκεται η ομάδα έδειξε ότι πιστεύει στην ομάδα, την βοήθησε πολύ.

Είδαμε τον ΠΑΟΚ να λένε για τέσσερα, πέντε, τρία γκολ και είδαμε αλλαγή για καθυστέρηση στο 93’. Πως να μας βάλουν αλλαγή; Εδώ μέσα έχουμε δεχτεί τέσσερα γκολ από πέρσι ακόμα… Ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα. Πετύχαμε ένα γκολ και θα μπορούσαμε να πετύχουμε και δεύτερο γκολ απέναντι σε μια ομάδα που έχει καλούς παίκτες. Δεχθήκαμε ένα γκολ που είμαστε τέσσερις και το βάλαμε μόνοι μας. Δεν πρέπει να δέχεσαι τέτοια γκολ, αν θέλεις να κερδίσεις.

Εγινε η αποβολή. Υπήρχε δύναμη και πάθος, αλλά δεν έπαιξε κανείς βρώμικα και αντιαθλητικά. Άλλο δυνατά, άλλο με πάθος και άλλο με χτυπήματα εκτός φάσης, τα είδαμε την περασμένη αγωνιστική. Πρέπει να γίνουν ακόμα πιο αλήτες ποδοσφαιρικά οι παίκτες. Ξέραμε ότι θα βρούμε χώρους, ξέραμε ότι είναι καλή ομάδα και θα μας κλείσει τους χώρους, ρισκάραμε όσο μπορούσαμε. Δεν καταφέραμε να πετύχουμε ένα δεύτερο γκολ. Πιο πολύ για τον κόσμο. Βλέπουμε ομάδες να πετυχαίνουν επτά, οχτώ γκολ… Εμείς έχουμε δώσει δικαίωμα… Προσπάθησαν οι ποδοσφαιριστές, θέλαμε να αφιερώσουμε τη νίκη στον κόσμο και οι άλλοι πανηγυρίζουν που πήραν την ισοπαλία, αυτοί που έλεγαν ότι μας βάλουν πέντε…”.

Πρόσθεσε πως “πρώτη φορά ή τελευταία θα κέρδιζε ο ΠΑΟΚ; Δεν υποτιμώ τον ΠΑΟΚ, τον σέβομαι, αλλά ο Άρης είναι τεράστια ομάδα. Μακάρι ο ΠΑΟΚ να έπαιζε με το ίδιο πάθος και στα άλλα ματς, όπως με τον Πλατανιά. Μου είπαν ότι έκαναν κάποιες χειρονομίες… Δεν πρέπει να προκαλούμε. Είναι πολλά που μπορείς να πεις. Ο Άρης δεν βρίσκεται με 20 βαθμούς από αυτό το παιχνίδι. Εμείς φταίμε που έχουμε 20 βαθμούς. Όλοι μας. Από το καλοκαίρι. Αν ο Άρης έπαιζε έτσι, θα ήταν αλλιώς”.

Συνέχισε υπογραμμίζοντας πως “θα πάρω τις ευθύνες πάνω μου, όσες μου αναλογούν. Δεν θεωρώ τίποτα. Με τα “αν” δεν κάνουμε τίποτα. Ο κόσμος και γενικά όλοι είδατε ότι ο Άρης δεν θα υπάρχει; Μπορεί να το είπε για να πωρώσει τους παίκτες και μένα. Κάντε σε εκείνον την ερώτηση. Ο Άρης είναι από τις 2-3 μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Στην κατάταξη βάσει τίτλων είναι τέταρτος. Πολλά μπορούμε να πούμε. Παρά τα λάθη που έχουμε κάνει όλοι, αν δεν δεχόμασταν τέτοια γκολ στο 45’ θα ήταν όλα διαφορετικά, κι ας έχουν κάνει λάθη οι διαιτητές. Ο Άρης θα υπάρχει”.

Ρωτήθηκε πως αισθάνεται και απάντησε: “Δεν αισθάνομαι απόγνωση ή απογοήτευση. Εχω παίξει πολλά παιχνίδια, ήταν το πρώτο μου ντέρμπι. Είχα την τύχη να είμαι προπονητής, δεν θα ήθελα με τίποτα να το χάσω. Ποτέ δεν έχω κλαφτεί, αν μου λείπουν παίκτες. Θα ήταν τελείως διαφορετικά τα πράγματα αν είχα αυτούς τους δύο (Μπακασέτας, Μπουγαϊδης) και τον Τάτο στα Γιάννενα, αλλά με τα “αν” δεν γίνεται τίποτα. Θέλαμε να κερδίσουμε και να τους πούμε ότι θα πάμε 37 βαθμούς, πάρτε 38 για να σωθείτε… Ο Άρης έπρεπε να παίζει όπως σήμερα όλα τα παιχνίδια”.

Κατέληξε λέγοντας: “Αυτοί έπαιξαν πιο βρώμικα από μας. Και οι δύο ομάδες έπαιξαν παλικαρίσια. Δεν υπήρχαν όμως χτυπήματα εκτός φάσεις. Αυτό είναι αδυναμία… Ήξερα ότι είμαι μεγάλη ομάδα, αλλά μόλις είδα τον κόσμο, νόμιζα ότι κουνιόταν το γήπεδο… Μακάρι να ήμασταν έτσι από την αρχή”.

 

 

 

To Top