ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι ΠΑΕ συμφώνησαν, το… μπαλάκι σε πολιτεία και ΕΠΟ για 4.560 φιλάθλους στο Άρης-ΑΕΚ!

Μετά από χίλια κύματα κι αφού έπεσαν οι… μάσκες σχετικά με την άρνηση του ΠΑΟΚ να υπάρξουν φίλαθλοι με ποσοστό στα γήπεδα, οι ΠΑΕ συμφώνησαν σ’ ένα πλαίσιο, το οποίο το προτείνουν, τώρα το… μπαλάκι είναι σε πολιτεία και ΕΠΟ (για το κύπελλο) να δούμε κόσμο!

Τα δεδομένα:

Α. Η απόφαση ήταν ομόφωνη, οπότε η κυβέρνηση δεν έχει λόγους να το αρνηθεί στους αγώνες πρωταθλήματος. Απομένει και η ΕΠΟ να ακολουθήσει τις αποφάσεις των ΠΑΕ και τις σχετικές οδηγίες για το κύπελλο. 

Β. Συμφωνήθηκε να επιτραπεί η είσοδος φιλάθλων μέχρι του 20% της συνολικής χωρητικότητας του οικείου γηπέδου, αλλά μέχρι ανωτάτου ορίου 8.000 φιλάθλων.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο Άρης-ΑΕΚ θα επιτραπούν 4.560 φίλαθλοι, νούμερο που αντιστοιχεί στην χωρητικότητα των 22.800 φιλάθλων. Επίσης, στα παιχνίδια Παναθηναϊκός-Άρης ο μέγιστος αριθμός θα είναι 8.000 και στο ΠΑΟΚ-Άρης 5.740 (20% στους 28.703).

Γ.  Οι αγώνες του β’ γύρου των playoffs γίνουν χωρίς παρουσία φιλάθλων εφόσον οι αντίστοιχοι αγώνες του α’ γύρου των playoffs αντιστοίχως έγιναν χωρίς την παρουσία φιλάθλων, πλην αν και οι δυο διαγωνιζόμενες ομάδες συμφωνήσουν εγγράφως για το αντίθετο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι αγώνες ΟΦΗ-Άρης και Άρης-Ολυμπιακός θα γίνουν χωρίς κόσμο, εκτός κι αν συμφωνήσει ο Άρης στο πρώτο ματς και ο Ολυμπιακός στο δεύτερο να υπάρχουν φίλαθλοι. Σε περίπτωση που γίνει το ΟΦΗ-Άρης με κόσμο, ο επιτρεπόμενος αριθμός είναι 1.800 φίλαθλοι (20% στους 9.000).

Πρέπει να σημειωθεί ότι στο ΑΕΚ-Άρης του Σαββάτου, ούτως ή άλλως η γηπεδούχος ομάδα είναι τιμωρημένη κεκλεισμένων των θυρών, οπότε στο Άρης-ΑΕΚ του Κλεάνθης Βικελίδης θα επιτρέπονται με βάση τα παραπάνω φίλαθλοι.

 

To Top