Οι Παλαίμαχοι του μπάσκετ βράβευσαν έναν από τους παλιότερους ρεπόρτερ του Άρη

Ο Πάρις Καλημερίδης, ρεπόρτερ της ομάδας μπάσκετ του Άρη για τουλάχιστο τρεις δεκαετίες, τιμήθηκε από τον Σύλλογο Παλαιμάχων Αθλητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας για την προσφορά του στο μπάσκετ, σε εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα.

Ο Σ.Π.Α.Κ.Ε. έκοψε την πρωτοχρόνιατικη πίτα του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Αθήνας και στη διάρκεια της οποίας βράβευσε ανθρώπους που έχουν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στο μπάσκετ.

Εκτός από τον Πάρι Καλημερίδη (σ.σ. στη φωτό βραβεύεται από τον παλιό παίκτη του Παναθηναϊκού Τάσο Στεφάνου) απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στον παλιό παίκτη της ΑΕΚ, Χρήστο Ζούπα, στο μουσείο μπάσκετ της ΧΑΝΘ (σ.σ. το κύπελλο παρέλαβε ο παλιός προπονητής του Άρη και υπεύθυνος του Μουσείου, Γιωργής Μπουσβάρος), ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός και η παλιά δόξα του παρελθόντος, Μίμης Στεφανίδης κ.α..

Να σημειωθεί ότι ο Πάρις Καλημερίδης έχει πετύχει κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος άνθρωπος του μπάσκετ. Έχει περάσει από όλα τα πόστα μέχρι να ακολουθήσει την καριέρα του δημοσιογράφου. Αθλητής, προπονητής (σ.σ. κατέκτησε δυο πρωταθλήματα με τον Μελιτέα ανεβάζοντας τον δυο κατηγορίες σε ισάριθμα χρόνια), μάνατζερ, διαιτητής και παράγοντας ομάδας.

Ο πολύπειρος δημοσιογράφος στο ξεκίνημα της καριέρας και πριν αφοσιωθεί αποκλειστικά στο μπάσκετ, έκανε ρεπορτάζ σε διάφορα αθλήματα στην εφημερίδα “Θεσσαλονίκη”, την οποία υπηρέτησε για 40 χρόνια. Εργάστηκε ακόμη στην ΕΡΤ από το 1985 μέχρι τον Ιούνιο του 2013 και τα τελευταία 10 χρόνια ήταν αρχισυντάκτης του μπάσκετ.

To Top