ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι παλιοί με Κουέστα, Γκάνεα ήταν… αλλιώς, ο νέος (Καμαρά) ωραίος και ο Άρης πήρε σπουδαία νίκη (1-0)!

Οι παλιοί με Κουέστα, Γκάνεα ήταν… αλλιώς, ο νέος (Καμαρά) ωραίος και ο Άρης πήρε σπουδαία νίκη (1-0), την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα κόντρα στον Παναθηναϊκό, μετά από δυο άκαρπες αγωνιστικές!

Ο Άρης το είπε και το έκανε! Το… άλλαξε, ο Μάντζιος έριξε τέσσερις παίκτες από την… παλιά φρουρά (Κουέστα, Τζέγκο, Γκάνεα, Γκάμα), ο Καμαρά πήρε το… όπλο του και οι κιτρινόμαυροι πέτυχαν το πρώτο πολύτιμο τρίποντο, με το πρώτο τους γκολ στο πρωτάθλημα.

Εξαιρετική εμφάνιση από Κουέστα που κατέβασε ρολά στα δύσκολα, εξαιρετικό παιχνίδι από Καμαρά, έκανε πολλά πράγματα πέρα από το γκολ, ο Γκάνεα ίσως στην κορυφαία του εμφάνιση με τα κιτρινόμαυρα, ο Μάντζιος τόλμησε στις αλλαγές και διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι, συμπληρώνοντας ένα χρόνο και μια μέρα στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Νίκης ψυχολογίας για τον Άρη, από τον οποίο δεν υστέρησε κανείς.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Με τέσσερις αλλαγές ξεκίνησε στην ενδεκάδα του Άρη ο Άκης Μάντζιος. Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν στο ντέρμπι με διάταξη 4-2-3-1. Συγκεκριμένα με τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια. Ο Σούντγκρεν στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Γκάνεα στο αριστερό και οι Μπράμπετς, Φαμπιάνο στο κέντρο της άμυνας. Τζέγκο και Σάσα οι δύο κεντρικοί μέσοι. Μπερτόλιο, Μαντσίνι, Γκάμα η μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από τον Καμαρά.

Πέντε αλλαγές είχε και ο Γιοβάνοβιτς για τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα, ο Βιγιαφάνιες πήρε την θέση του Λούντκβιστ, ο Πούγγουρας του Σάρλια, ο Αλεξανδρόπουλος του Μαουρίσιο, ο Χατζηγιοβάνης του Αϊτόρ και ο Ιωαννίδης του Καρλίτος.

ΓΚΟΛ ΜΕ ΚΑΜΑΡΑ!

Ο Άρης με το καλημέρα βρήκε δίχτυα! Από βολέ του Διούδη, ο Άρης πίεσε ψηλά, πήρε μια κόντρα στην μεσαία γραμμή, ο Καμαρά έδωσε στον Μπερτόλιο, εκείνος πάτησε περιοχή από αριστερά και γύρισε πάλι στον Καμαρά, ο οποίος σε κενό τέρμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0) μόλις στο 10’!

ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΕ ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΣΤΟΠ ΑΠΟ ΚΟΥΕΣΤΑ

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει και είχε δυο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Ιωαννίδη. Στο 23′ όταν αστόχησε από κοντά και στο 25′, όταν ο Κουέστα έκανε εξαιρετική απόκρουση. Ήταν ένα διάστημα, όπου οι φιλοξενούμενοι πήραν “μέτρα” και απείλησαν την εστία των κιτρινόμαυρων.

O Αρης με εξαίρεση ένα άστοχο σουτ του Φαμπιάνο, αρκέστηκε να περιμένει πίσω, δίνοντας χώρο στον Παναθηναϊκό, χωρίς να αλλάξει κάτι με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

ME ENTIAΓΕ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ ΨΗΛΑ

Ο Μάντζιος έριξε στο β’ μέρος τον Εντιαγέ, αντί του Μπερτόγλιο, με τον Σενεγαλέζο να παίζει σε προωθημένο ρόλο, αυτού του επιτελικού μέσου, αλλά με σαφείς οδηγίες να πιέζει ψηλά. Ο Άρης μπήκε δυνατά, πίεσε ψηλά και στο 50′ ο Μαντσίνι έπιασε ένα εκπληκτικό σουτ, η μπάλα όμως πέρασε λίγο άουτ.

ΤΡΕΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΕΣΤΑ

Μέσα σε οκτώ λεπτά ο Άρης άγγιξε το γκολ τρεις φορές! Καλή στιγμή στο 61′ με τον Εντιαγέ, στο 63′ με τον Σάσα και πάλι με τον Εντιαγέ στο 65′. Ο Παναθηναϊκός πάλι με τον Ιωαννίδη έγινε απειλητικός, αλλά ο Κουέστα είχε και πάλι… αντίθετη άποψη στο 69′, αλλά και στο 76′, όταν εξουδετέρωσε τον κίνδυνο.

Μέχρι το τέλος οι κιτρινόμαυροι κράτησαν τον έλεγχο του αγώνα και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Τζέγκο, Σάσα (90’+1’ Ματίγια), Μαντσίνι (82’ Ιτούρμπε), Μπερτόλιο (46’ Εντιαγέ), Γκάμα (71’ Γκαρσία), Καμαρά.

Έμειναν στον πάγκο: Ντένις, Σάκιτς, Μοχανάντ, Δεληζήσης, Μπεναλουάν, Μάνος.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Πούγγουρας (87’ Λούντκβιστ), Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (61’ Μαουρίσιο), Χατζηγιοβάνης (72’ Καρλίτος), Βιγιαφάνιες (61’ Παλάσιος), Βιτάλ, Ιωαννίδης (86’ Μακέντα).

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου (Αθηνών).

Βοηθοί: Τρύφωνας Πετρόπουλος (Αρκαδίας) και Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών) και 4ος ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής).

VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), Ράινχαρτ Μπούξμπάουμ (Αττικής).

 

 

 

To Top