Οι παραιτήσεις από την ΚΜΑ, τα ερωτήματα και οι “ενστάσεις”, αλλά και το δικαίωμα υπογραφής

Η προ των πυλών μετακίνηση των Πάνου Στεφανίδη και Βασίλη Φουρλίγκα από την ΚΜΑ στην ΠΑΕ έπειτα από την επικύρωση της απόφασης του Ειρηνοδικείου και εφόσον δεν μπλοκαριστεί από τα νέα δικαστικά μέτρα του Λάμπρου Σκόρδα, λογικά θα οδηγήσει σε εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.

Ποια είναι τα δεδομένα:

1. Τυπικά και καταστατικά οι Στεφανίδης, Φουρλίγκας, θα πρέπει να παραιτηθούν από τις θέσεις Προέδρου και Αντιπροέδρου της ΚΜΑ για να μετακινηθούν στην ΠΑΕ.

2. Το διοικητικό συμβούλιο του φορέα μπορεί να απαρτίζεται από πέντε μέλη για να συνεχίσει να υφίσταται. Μετά την αποχώρηση των Γεωργιάδη, Ματθαίου και την παραίτηση του αναπληρωματικού Ιατρού (δεν υπάρχουν άλλοι αναπληρωματικοί) στο δ.σ. βρίσκονται οι Λάζαρος Παπαδόπουλος, Ταμπακούλης, Μισιρλής συν τους Τανούλα (είχε παραιτηθεί γραπτώς από τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά δεν έγινε δεκτή η παραίτησή του), Τατάκη (έχει τεθεί ζήτημα παύσης του, εφόσον απουσίαζε από συνεχόμενες συνεδριάσεις, μετά από την απόφαση του δ.σ.).

3. Η πλευρά της διοίκησης Σκόρδα όπως αναφέρει και στην αγωγή ακύρωσης των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης του Βελλίδειου τον Φεβρουαρίου, θεωρεί ότι δεν υφίσταται πλέον το δ.σ. της ΚΜΑ, δίνοντας έμφαση στην περίπτωση Τατάκη. Με απλά λόγια προκύπτει ένα θέμα καταστατικής ερμηνείας κατά πόσο μπορεί να υφίσταται το δ.σ. της ΚΜΑ μετά την μετακίνηση Στεφανίδη, Φουρλίγκα και το αν πρέπει να οριστεί νέο δ.σ. στο Ειρηνοδικείο με απόφαση γενικής συνέλευσης.

4. Εφόσον αναλάβει και τυπικά η διοίκηση Στεφανίδη, θα πρέπει αν συγκροτηθεί σε σώμα. Ο Στεφανίδης ως δικηγόρος θα πρέπει να πάρει άδεια από το δικηγορικό σύλλογο για να είναι πρόεδρος. Την τελευταία φορά που είχε τεθεί το θέμα, δεν είχε τελικά στα χέρια του κάποια γραπτή άδεια, μια ο σύλλογος ήταν σε προεκλογική περίοδο και δεν είχε προχωρήσει το θέμα.

5. Στην περίπτωση που τελικά θα πάρει την άδεια, θα έχει δικαίωμα να εκπροσωπεί τον Άρη και στα θεσμικά όργανα, χωρίς όμως ταυτόχρονα δικαίωμα υπογραφής, λόγω της δικηγορικής του ιδιότητας. Η θέση του διευθύνοντος συμβούλου με δικαίωμα υπογραφής θα προταθεί στον Γιάννη Ψηφίδη…

To Top