ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι… πατέντες της “εξυγίανσης” και τα ατράνταχτα στοιχεία του Άρη στην UEFA δίνουν πίστη για τη δικαίωση!

Ο Άρης έδωσε και μήνες ή μήπως καλύτερα, εδώ και χρόνια τη δική του μάχη για την περηφάνεια και την επιβίωση… Μετά την υπέρβαση με τον αγωνιστικό του άθλο και την έξοδό του στην Ευρώπη φέτος κι ενώ “κουβαλούσε” τον “σταυρό” των -6 βαθμών, τα… “καγκελάκια της εξυγίανσης” συνεχίζουν να μην τον αφήνουν σε ησυχία, όμως ο Άρης δείχνει πολύ σκληρός για να “πεθάνει”.

Η ΠΑΕ Άρης, όπως είναι ήδη γνωστό, έχει να αντιμετωπίσει ένα… απρόοπτο εμπόδιο σχετικά με την αδειοδότηση. Ενώ την εξασφάλισε τυπικότατα, έγκυρα και έγκαιρα και μάλιστα  με ψήφους 4-1 από την επιτροπή αδειοδότησης (έχοντας καταβάλει 4.600.000 ευρώ… ζωντανά χρήματα), έρχεται εντελώς ξαφνικά (;) ο πρόεδρος της, Βασίλης Σαράκης να “φάει” τα… σωθικά της αξιοπιστίας του ελληνικού πρωταθλήματος, στέλνοντας τον Άρη στη… δευτεροβάθμια επιτροπή, μετά από ένσταση.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ο Άρης αντέδρασε και προσέφυγε στην UEFA. Συγκεκριμένα, έχει στείλει στοιχεία που είναι ατράνταχτα! Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία ζήτησε στοιχεία και ό,τι ζήτησε το έχει στείλει η ΠΑΕ Άρης με κομβικό σημείο την οφειλή των 58.000 ευρώ στον Παλαθουέλος, η οποία αφορά τη χρήση 2022-23 από τη στιγμή που τελεσιδίκησε στις 27 Ιανουαρίου 2022 κι ενώ κάθε σύλλογος είναι υποχρεωμένος να “κλείσει” ή να διακανονίσει τις οφειλές του μέχρι τις 31.12.

Εδώ να σημειώσουμε ότι η UEFA κινείται βάσει των κανονισμών και θα κρίνει με βάση τον… κανονικό κανονισμό και το άρθρο 50 κι όχι την πατέντα της εξυγίανσης που υπάρχει στην ΕΠΟ. Η αισιοδοξία που είναι διάχυτη δεν πηγάζει από… άγνοια. Το αντίθετο. Είναι γνωστό ότι επίσημα πλέον, την ακύρωση της προγραμματισμένης για χθες συγκέντρωσης με τους πολιτικούς ανακοίνωσε ο Ερασιτέχνης Άρης, προκαλώντας αρχικά αμηχανία, από τη στιγμή που διαφαινόταν ότι θα αποτελούσε μια δυναμική ενέργεια στο καυτό θέμα της αδειοδότησης, ενόψει του “πραξικοπήματος” που ετοιμάζεται στις πλάτες του ιστορικού συλλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του PRESSARIS η ακύρωση αυτή θετικό σημάδι κι αποτελεί επί της ουσίας ένα προάγγελο θετικών εξελίξεων στο θέμα της αδειοδότησης. Το επιχειρούμενο σκάνδαλο, μετά από τις μεγάλες αντιδράσεις και τη σθεναρή στάση που κράτησε ο σύλλογος, ενωμένος και δυνατός όσο ποτέ, δείχνει ότι δεν θα περάσει, τη στιγμή που υπήρξε και σειρά δηλώσεων συμπαράστασης στον Άρη από το ευρύτερο πολιτικό φάσμα.

Nα σημειώσουμε ότι είχε προηγηθεί η ανάρτηση του Θόδωρου Καρυπίδη και η ανακοίνωση έρχεται ως μια ακόμη κίνηση που προαναγγέλλει εμμέσως πλην σαφώς τη θετική εξέλιξη στην υπόθεση.

Λογικά αυτό αναμένεται να καταγραφεί και επίσημα αύριο την UEFA να λύνει τον “γόρδιο δεσμό”.

To Top