Οι πιο ακριβοί ποδοσφαιριστές όλων των εποχών βάσει πληθωρισμού

Μια λίστα εντελώς διαφορετική από τις άλλες παρουσίασε η Sun, η οποία θέλησε να αναδείξει τους πιο ακριβούς ποδοσφαιριστές όλων των εποχών μέσω του πληθωρισμού. Και επιχείρησε τη σύγκριση άλλων εποχών με το σήμερα, θέλοντας να παρουσιάσει πόσο θα κόστιζαν αστέρες του παρελθόντος αν έπαιρναν τις ίδιες μεταγραφές τώρα.

Με τον Βραζιλιάνο, Ρονάλντο, να θεωρείται βάσει της συγκεκριμένης σύγκρισης ως ο πιο ακριβός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών λόγω της μεταγραφή του από την Μπαρτσελόνα στην Ίντερ το καλοκαίρι του 1997. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Sun, τα 25 εκατομμύρια ευρώ δολάρια που σπατάλησαν τότε οι Μιλανέζοι μεταφράζονται σε σημερινές τιμές ως 380 εκατομμύρια. Κάτι που τον μετατρέπει στον πιο ακριβό ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Ακολουθεί ο Ντιέγκο Μαραντόνα, που το 1984 έφυγε από την Μπαρτσελόνα για τη Νάπολι έναντι έξι εκατομμυρίων δολαρίων, που σε σημερινά χρήματα – βάσει πληθωρισμού – θα ήταν 300 εκατομμύρια ευρώ και θα τον έφερναν στη δεύτερη θέση πίσω από τον Ρονάλντο. Και ελάχιστα πάνω αοπό τον Μισέλ Πλατινί, που σε σημερινές εποχές θα είχε πουληθεί από την Σεντ Ετιέν στη Γιουβέντους έναντι 295 εκατομμυρίων δολαρίων.

Στην ίδια θέση ο Κριστιάν Βιέρι που έφυγε από τη Λάτσιο για την Ίντερ το 1999 έναντι του ποσού των 41 εκατομμυρίων, θα έπαιρνε σήμερα την ίδια μεταγραφή έναντι 295 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ το ένα εκατομμύριο δολάρια που σπατάλησε η Μίλαν το μακρινό 1987 για να πάρει τον Φαν Μπάστεν από τον Άγιαξ θα ήταν σήμερα 289 εκατομμύρια.

Την οχτάδα συμπληρώνουν δύο Αργεντινοί και ένας Βραζιλιάνος. Ο Μπατιστούτα, που πήρε μεταγραφή 32 εκατομμυρίων από τη Φιορεντίνα στη Ρόμα το 2000 και σήμερα η ίδια μετακίνηση θα κόστιζε 247 εκατομμύρια, ο Ιγκουαΐν που το 2016 κόστισε 79 εκατομμύρια στη Γιουβέντους για να τον πάρει από τη Νάπολι, ποσό που βάσει πληθωρισμού θα ήταν σήμερα 232 εκατομμύρια δολάρια και ο Νεϊμάρ που μπαίνει στην οχτάδα βάσει της αξίας που πουλήθηκε. Δηλαδή 199 εκατομμύρια δολάρια από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν.

To Top