Οι ποδοσφαιρικές «δέκα εντολές» από την “Εκκλησία του Μαραντόνα”!

Υπάρχουν λίγα σύμβολα τόσο μεγάλα όσο ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ξεπέρασε τον κόσμο του αθλητισμού και έγινε δημόσιος «θησαυρός», εκτοξεύοντας την Εθνική Αργεντινής στο… Έβερεστ της στρογγυλής θεάς. Δυστυχώς εχθές (25/11), μετά από μια σειρά επιπλοκών στην υγεία του, η μεγαλύτερη αθλητική προσωπικότητα της Αργεντινής πέθανε, αφήνοντας πίσω της μια απαράμιλλη κληρονομιά.

Είναι εύκολο να απομυθοποιούμε την αριστεία καθώς περνούν τα χρόνια, αλλά όποιος πρόλαβε να τον δει στο χορτάρι θυμάται την αξία του Μαραντόνα. Μικρός το δέμας, μόλις 1.66μ., οδήγησε την Αργεντινή στην κορυφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 απέναντι στη Δυτική Γερμανία, πριν πάρει τη Νάπολι από το… χέρι και της χαρίσει δύο τίτλους Serie A στην Ιταλία. Χαρισματική φιγούρα, ο Μαραντόνα λατρευόταν στη χώρα του σε τέτοιο επίπεδο που δεν θα υπάρξει ξανά…

Στην Αργεντινή, η κυβέρνηση έχει κηρύξει πένθος τριών ημερών. «Μας πήγες στο υψηλότερο σημείο του κόσμου και μας έκανε χαρούμενους», είπε ο πρόεδρος της χώρας, Αλμπέρτο Φερνάντες, προσθέτοντας: «Ήσουν ο καλύτερος απ’ όλους. Σε ευχαριστώ που ήσουν μαζί μας, Ντιέγκο. Θα μας λείψεις».

Στην πραγματικότητα, ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής είναι τόσο διάσημος στη χώρα του, που δημιούργησε νέα θρησκεία, η οποία βασίζεται στη ζωή του.

Iglesia Maradoniana

H Εκκλησία του Μαραντόνα (Iglesia Maradoniana), δημιουργήθηκε από οπαδούς του και αποτελεί το απόλυτο αφιέρωμα στον ποδοσφαιρικό «μάγο».

Ιδρύθηκε στις 30 Οκτωβρίου 1998 (στα 38α γενέθλια του Μαραντόνα) στην πόλη Ροσάριο από τους οπαδούς Έκτορ Καμπομάρ, Αλεχάνδρο Βερόν και Ερνάν Αμές. Προφανώς, οι υποστηρικτές της Μαραντονικής Εκκλησίας δεν ακολουθούν καν το δυτικό ημερολόγιο, αντίθετα, μετρούν τα χρόνια από τη γέννηση του Μαραντόνα το 1960.

«Έχω μια θρησκεία και λατρεύω την Καθολική Εκκλησία. Έχω όμως και μια θρησκεία που μεταδίδεται στην καρδιά, στο πάθος μου, και αυτή είναι ο Ντιέγκο Μαραντόνα», δήλωσε ο Βερόν.

Οι ιδρυτές της Εκκλησίας του Μαραντόνα έχουν δημιουργήσει και τη δική τους… παραλλαγή των «δέκα εντολών».

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρουσιάζει τις «δέκα εντολές», οι οποίες… εστάλησαν από τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα και βρίσκονται σε περίοπτη θέση στον Ναό του:

1.  Η μπάλα δεν είναι ποτέ λερωμένη.
2.  Αγαπήστε το ποδόσφαιρο πάνω απ’ όλα.
3.  Δηλώστε την άνευ όρων αγάπη σας για τον Ντιέγκο και την ομορφιά του ποδοσφαίρου.
4.  Υπερασπιστείτε τη φανέλα της Αργεντινής.
5.  Διαδώστε τα θαύματα του Ντιέγκο σε όλο το σύμπαν.
6.  Τιμήστε τους ναούς όπου έπαιζε και τις ιερές εμφανίσεις του.
7.  Μην ανακηρύξετε τον Ντιέγκο ως μέλος μιας μεμονωμένης ομάδας.
8.  Κηρύξτε και διαδώστε τις αρχές της Εκκλησίας του Μαραντόνα.
9.  Κάντε τον Ντιέγκο το μεσαίο όνομά σας και δώστε στο πρώτο σας γιό το όνομα Ντιέγκο.
10. Μην ζείτε απομονωμένοι από την πραγματικότητα και μην είστε άχρηστοι.

To Top