Οι Πολωνοί ζητούν από τη FIFA να ανοίξουν οι μεταγραφές για παίκτες σε Ουκρανία και Ρωσία

Σύμφωνα με το Athletic, η πολωνική Ομοσπονδία ζητάει από τη FIFA να ανοίξει η μεταγραφική περίοδος για τους παίκτες της ουκρανικής λίγκας, αλλά και για τους ξένους ποδοσφαιριστές της ρωσικής.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται, ενώ από τις 24 Φεβρουαρίου το πρωτάθλημα της χώρας έχει παγώσει. Παράλληλα, παρατηρείται κύμα φυγής από ξένους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν στη ρωσική λίγκα.

Όπως αναφέρει το Athletic, η πολωνική Ομοσπονδία έχει ζητήσει από την FIFA να ανοίξει η μεταγραφική περίοδος για τις παραπάνω περιπτώσεις ποδοσφαιριστών. Υπάρχει πρόθεση οι παίκτες να μπορούν να αγωνιστούν δανεικοί, χωρίς να τερματίζεται το συμβόλαιό τους και το καλοκαίρι να γίνεται μία επαναξιολόγηση της κατάστασης.

Μάλιστα, το ζήτημα θα συζητήσει η FIFA με την Ένωση Ευρωπαϊκών Ομάδων (ECA) το απόγευμα της Παρασκευής (4/3). Το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα πρέπει να ανοίξει το μεταγραφικό “παράθυρο”, ώστε ποδοσφαιριστές να πάρουν μεταγραφή ως ελεύθεροι, όπου θέλουν.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι μεγάλο, καθώς πάνω από 120 ξένοι παίκτες αγωνίζονται στο ρωσικό πρωτάθλημα. “Πρέπει να δώσουμε ευκαιρία σε παίκτες από την Ουκρανία και σε ξένους παίκτες από τη Ρωσία να συνεχίσουν την καριέρα τους” αναφέρε άνθρωπος της πολωνικής Ομοσπονδίας στο Athletic.

To Top