ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι προκλήσεις συνεχίζονται! Νταμπλ… υποτέλειας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης!

Νταμπλ… υποτέλειας στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης! Μια ακόμη μαύρη σελίδα υποτέλειας και δουλοπρέπειας ξαναγράφτηκε στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας (αν ακόμη μας επιτρέπουν να την αποκαλούμε έτσι…), με αυτουργό τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Δυο μέρες μετά τον χαιρετισμό υποτέλειας από ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας στον χαλίφη, και μερικές μέρες μετά την “μαύρη” σελίδα που γράφτηκε με την έπαρση της σημαίας του συλλόγου στο αυτοδιοικητικό σύμβολο της πόλης, το Δημαρχείο, ήρθε και νέα πρόκληση, με την έπαρση και δεύτερης σημαίας!

Το νταμπλ της υποτέλειας γράφει ιστορία… Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε: Ούτε στα πιο ολοκληρωτικά καθεστώτα δεν συμβαίνουν τέτοιες πράξεις που προκαλούν το συναίσθημα και την ηθική εκατοντάδων χιλιάδων Θεσσαλονικέων που έχουν επιλέξει να υποστηρίζουν άλλες ομάδες και όχι την μαριονέτα των κρατικών συμφερόντων. Δικαίωμα όλων φυσικά να υποστηρίζει όποια ομάδα θέλει, αλλά υποχρέωση του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι να είναι να λειτουργεί ως φορέας ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και όχι αλά κάρτ…

Σε μια περίοδο, όπου το αφήγημα “μια ομάδα, μια πόλη” γκρεμοτσακίστηκε στα βράχια της υπερηφάνειας του μεγαλύτερου συλλόγου της Μακεδονίας, στον Άρη, έρχεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης να καταγράψει μια νέα σελίδα ντροπής. Υποτέλειας και δουλοπρέπειας, βωμό στην θυσία των μεγαλοσυμφερόντων.

Το φοβερό είναι ότι η δεύτερη σημαία μπήκε με την άδεια του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη κι έτσι υπάλληλοι του δήμου προχώρησαν στην έπαρση δύο σημαιών!!!

Άραγε πώς θα αντιδράσουν και οι λεγόμενοι υποψήφιοι που ανήκουν στην οικογένεια του Άρη; Είναι μόνο για τις φωτογραφίες και τα παχιά λόγια, επίκληση στο θυμικό, αλλά χωρίς δράση και αντίσταση σε αυτονόητα θέματα ηθικού περιεχομένου.

Απόλυτη πρόκληση απέναντι όχι μόνο στον σύλλογο των 173 τίτλων, όπως είναι ο Άρης (δεν είδαμε καμία σημαία του Άρη στον ιστό για όλους αυτούς τους τίτλους…), αλλά και στην συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που υποστηρίζουν δεκάδες άλλες ομάδες στην ευρύτερη περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Ντροπή και μόνο ντροπή όλους αυτούς που λειτούργησαν ως δουλικά και υποτελείς…

 

To Top