ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Οι πρώτες σκέψεις για τον Άρη της επόμενης χρονιάς… μιλούν ελληνικά!

Βασικός στόχος στον σχεδιασμό του Άρη της επόμενης χρονιάς είναι η απόκτηση Ελλήνων παικτών, ώστε να εμπλουτιστεί καλύτερα το ρόστερ και να υπάρχουν περισσότερες λύσεις και μεγαλύτερο ροτέισον, στοιχείο απαραίτητο ειδικά αν η ομάδα επιστρέψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Στόχος της νέας διοίκησης υπό τον Νίκο Λάσκαρη και του Δημήτρη Πρίφτη είναι η βελτίωση της ποιότητας του ρόστερ και αυτό θα συμβεί αρχικά με την προσθήκη ποιοτικών Ελλήνων παικτών σε συγκεκριμένες θέσεις.

Υπό αυτό το σκεπτικό οι κίτρινοι βρίσκονται ήδη σε επαφές με τον Θόδωρο Ζάρα, δεύτερο Έλληνα σκόρερ στο πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε, παίκτη που βρίσκεται σε καλή ηλικία (28 ετών) και φιλόδοξο για να κάνει το βήμα παραπάνω στη καριέρα του. Ο Ζάρας είναι ελεύθερος από τον ΚΑΟΔ, χαίρει της εκτίμησης του Δημήτρη Πρίφτη και ο ίδιος έχει δηλώσει πως θέλει να παίξει στον Άρη.

Παίκτης που παραμένει ποιοτικός παρά την ηλικία του (34 ετών) και συνδυάζει εμπειρία και γνώση της πραγματικότητας του Άρη είναι ο Μιχάλης Πελεκάνος. Οι κίτρινοι προσπάθησαν να τον αποκτήσουν και για τα πλέι οφ, αλλά η ρουμανική Πλοϊέστι δεν τον άφησε να φύγει. Ο Πελεκάνος είναι παίκτης που μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς τον Άρη της επόμενης χρονιάς και θα γίνει και γι’ αυτόν προσπάθεια να αποκτηθεί.

Τρίτη επιλογή Έλληνα παίκτη από την φετινή αγορά είναι ο Δημήτρης Κατσίβελης, ο οποίος είναι ελεύθερος από τον Ολυμπιακό. Είναι 24 ετών, έχει φιλοδοξία να παίξει πιο πρωταγωνιστικό ρόλο και πολύ δύσκολα θα το κάνει αυτό στον Ολυμπιακό. Οι κίτρινοι αναμένεται να κινηθούν και γι’ αυτή τη περίπτωση, με στόχο την ενίσχυση της περιφέρειάς τους.

Ουσιαστικά οι κίτρινοι θέλουν να αποκτήσουν ότι καλύτερο υπάρχει στην ελληνική αγορά – εκτός Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού – σε συγκεκριμένες ηλικίες και έπειτα θα ασχοληθούν με τις περιπτώσεις ξένων παικτών, που πάντως ήδη έχουν και εκεί συγκεκριμένες επιλογές.

To Top