ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Οι πρώτες σκέψεις για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ αναλύθηκαν στη Γενεύη!

Στο περιθώριο της κλήρωσης των δύο επόμενων φάσεων του Τσάμπιονς Λιγκ, οι ομάδες και οι διοργανωτές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για το σύστημα διεξαγωγής της επόμενης χρονιάς και όχι μόνο.

Στόχος σύμφωνα με τον διευθυντή της διοργάνωσης, Πατρίκ Κομνηνό είναι να συμφωνηθεί ένα σύστημα διεξαγωγής από όλες τις ομάδες και αυτό να διατηρηθεί για τουλάχιστον μία τριετία, ώστε να βοηθήσει στην απόκτηση ταυτότητας το Τσάμπιονς Λιγκ.

Το μόνο που μπορεί να θεωρηθεί σήμερα δεδομένο ως προς την διοργάνωση της επόμενης χρονιάς είναι ότι θα υπάρχουν 32 ομάδες στην κανονική διάρκεια, χωρισμένες σε τέσσερις ομίλους των οχτώ ομάδων.

Από εκεί και πέρα, η ιδέα που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες είναι οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο να προκρίνονται απευθείας στην φάση των “16” και οι 16 ομάδες από την 3η ως την 6η θέση να παίζουν τα πρώτα νοκ άουτ πλέι οφ παιχνίδια.

Αυτό θα προσδώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα παιχνίδια, κάτι που παρατηρήθηκε και φέτος, καθώς ήταν ελάχιστα τα παιχνίδια χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον ως το τέλος.

Επίσημες ανακοινώσεις για την επόμενη χρονιά θα γίνουν αφού ολοκληρωθεί η φετινή διοργάνωση, όμως ήδη ξεκίνησαν οι διεργασίες.

Στην κλήρωση των προημιτελικών, στις 10 Μαρτίου στο Μόναχο, θα ξεκινήσει και η συζήτηση για το φάιναλ φορ, το οποίο θα διεξαχθεί στην έδρα μίας εκ των τεσσάρων φιναλίστ.

To Top