Οι πρώτοι “κιτρινόμαυροι” πρωταθλητές στο σκάκι!

Στο 13ο σχολικό πρωτάθλημα Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο –πρωτοεμφανιζόμενος σε επίσημους αγώνες – Σοφοκλής Ακριτίδης, με επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες (!) αναδείχθηκε πανάξιος πρωταθλητής στην κατηγορία νηπίων, με 1,5 βαθμό διαφορά από τον 2ο, εντυπωσιάζοντας το σκακιστικό κοινό.

Επίσης, στην κατηγορία μαθητών Α΄ Δημοτικού (με 63 συμμετοχές), ο Ευάγγελος Λιάμος είχε έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες, αλλά έχασε στην τελευταία παρτίδα, ισοβάθμησε με άλλους δύο στην πρώτη θέση και μετά την εφαρμογή των κριτηρίων ισοβαθμίας, κατέλαβε την τρίτη θέση.

Και οι δύο, μαζί με τον Χρήστο Φωτιάδη, μαθητή της Δ’ Δημοτικού, προκρίθηκαν στην τελική φάση του διανομαρχιακού σχολικού πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής που θα διεξαχθεί στις 15 και 16 Μαρτίου.

Η πρώτη θέση στα νήπια και η τρίτη θέση στους μαθητές της α’ δημοτικού είναι εξαιρετικές επιτυχίες για τον ΑΡΗ, τόσο ποιοτικές όσο και «ποσοτικές» (στο σύνολο των 7 κατηγοριών των αγώνων αυτών: νήπια έως ΣΤ’ Δημοτικού). Το σκακιστικό τμήμα του ΑΡΗ, από τα πρώτα του βήματα, αναπτύσσει συστηματικά τα τμήματα παίδων, και όπως φαίνεται οι προσπάθειες αυτές αποδίδουν, χάρη στον προγραμματισμό και τη συστηματική δουλειά των προπονητών του.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα δημοσιεύονται στα εξής: http://www.chess-results.com/tnr127032.aspx?lan=1&art=1&wi=821

και http://www.chess-results.com/tnr127033.aspx?lan=1&art=4&wi=821

f:  www.facebook.com/pages/ΑΡΗΣ-ΣΚΑΚΙ και www.twitter.com/ARΗSkaki

Πηγή: www.arisac.gr

To Top