ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Σέρβοι προσπαθούν να σταματήσουν τον… πόλεμο FIBA – Ευρωλίγκας

Η σερβική ομοσπονδία προσπαθεί να φέρει στο ίδιο τραπέζι την FIBΑ και την Ευρωλίγκα και να σταματήσει τον… πόλεμο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

H FIBA και η Ευρωλίγκα είναι στα… μαχαίρια το τελευταίο διάστημα και η σερβική ομοσπονδία με επιστολή της στις δύο πλευρές επιχειρεί να γεφυρώσει το χάσμα που παρατηρείται. Οι Σέρβοι απέστειλαν επιστολές σε FIBA και Ευρωλίγκα θέλοντας με αυτόν τον τρόπο κατευνάσουν τα πνεύματα και να βοηθήσουν τις δύο πλευρές να ρίξουν τους τόνους, αλλά και να βρεθεί μία λύση.

Η σερβική ομοσπονδία στην επιστολή της προς την Ευρωλίγκα και τον Τζόρντι Μπερτομέου αφήνει να εννοηθεί πως το Eurocup και το Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, καθώς οι ομάδες θα χωριστούν σε δύο διοργανώσεις, θα δημιουργηθούν προβλήματα και το ενδιαφέρον των φιλάθλων θα ατονίσει. Mία κοινή διοργάνωση  αντί του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιούροκαπ θα είχε σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα σύμφωνα με τις προτάσεις των Σέρβων. Επίσης, αναφέρεται πως πρέπει να επανεξεταστεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και η επιστολή καταλήγει τονίζοντας  πως «ό,τι συνέβη στο παρελθόν, ανήκει στο παρελθόν. Τώρα είναι η ώρα να αρχίζουμε να χτίζουμε ένα κοινό μέλλον για το ευρωπαϊκό μπάσκετ».

Πηγή: sdna.gr

To Top