ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι σαρωτικές αλλαγές της εποχής Βούτσοφ, ο Κούης και η νίκη επί του Ολυμπιακού (video)

Η οικογένεια του ποδοσφαίρου, αλλά και αυτή του Άρη “αποχαιρέτησε” τον Ιβάν Βούτσοφ, ένας από τους προπονητές που πέρασαν από τον πάγκο της ομάδας κι έναν από τους κορυφαίους τεχνικούς της Βουλγαρίας.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ο Βούτσοφ “‘έφυγε” σε ηλικία 80 χρόνων, μετά από μια πλούσια πορεία στο ποδόσφαιρο. Στον Άρη ήρθε την περίοδο 1991-92, μετά από τρίχρονη παρουσία στον πάγκο της Εθνικής Βουλγαρίας. Ήταν μια χρονιά σαρωτικών αλλαγών εκείνο το καλοκαίρι. Μαζί με τον Βούτσοφ ήρθαν στον Άρη τρεις Βούλγαροι. Οι Σαλαμάνοφ, Ιγνάτοφ το καλοκαίρι και Βάλκοφ τον Ιανουάριο, ενώ ο Άρης απέκτησε εκείνη την χρονιά από την Αλβανία τους Λεκμπέλο, Γιόσα, ενώ από την ελληνική αγορά τους Τσίμπο και Μητσόπουλο.

Από το Χαριλάου φεύγουν με μεταγραφή, τα λεγόμενα “βαριά χαρτιά”: ο Δημητριάδης στην ΑΕΚ, ο Οικονομίδης στον ΠΑΟΚ, ο Μουστακίδης στον ΟΦΗ.

Ήταν η περίοδος, όπου ο Ντίνος Κούης κρεμάει τα παπούτσια κρατώντας ακόμη το απόλυτο ρεκόρ, ως πρώτος σκόρερ και πρώτος παίκτης του Άρη σε συμμετοχής.

Με Βούτσοφ ο Άρης τερματίζει 7ος με 31 βαθμούς στο πρωτάθλημα, ενώ στο κύπελλο αποκλείστηκε από τον Ηρακλή στους “32”. Πρώτοι σκόρερ εκείνη την χρονιά ήταν οι Γιουκούδης με 10 γκολ και Ιγνάτοφ με 4.

Από τις καλές στιγμές της περιόδου ήταν η νίκη επί του Ολυμπιακού με 1-0 και σκόρερ τον Ζιώγα.

Δείτε εδώ:

To Top