ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι σκέψεις για τα στόπερ: Το δίδυμο Μπεναλουάν-Ροζ και ο σταθερός Δεληζήσης

Πέντε κεντρικούς αμυντικούς διαθέτει στο ρόστερ του ο φετινός Άρης, με τον Άκη Μάντζιο να έχει την ευχέρεια της καταλληλότερης δυνατής επιλογής, ανάλογα με τα “θέλω” του.

Με εξαίρεση το πρώτο του ματς στον πάγκο του Άρη, όπου είχε χρησιμοποιήσει το δίδυμο Δεληζήση-Ντάτκοβιτς το οποίο δεν πήγε καθόλου καλά, οι “κιτρινόμαυροι” έχουν δείξει σταθερότητα και βελτίωση αμυντικά.

Στο προπονητικό διπλό της Παρασκευής, ως δίδυμο έπαιξαν μαζί οι Μπεναλουάν και Ροζ, με τον Άκη Μάντζιο να δοκιμάζει τους δύο στόπερ μαζί, για να διαπιστώσει το κατά πόσο ταιριάζουν. Έμεινε ικανοποιημένος από την συνεργασία που είχαν και δεν αποκλείεται σύντομα να τους δούμε μαζί και στο αρχικό σχήμα. Με τον Μπεναλουάν αριστερά αντί Δεληζήση και τον Ροζ δεξιά στο κέντρο της άμυνας.

Οι δυο τους, μαζί με τον αρχηγό του Άρη, Γιώργο Δεληζήση, είναι αυτοί που κάθε εβδομάδα θα διεκδικούν μία θέση στο αρχικό σχήμα.

Άλλωστε, οι εμφανίσεις του “Δέλη” μόνο στην… απ΄έξω δεν τον βγάζουν. Εχει σημαντική συμβολή στην βελτίωση του Άρη αμυντικά και γνωρίζει πολύ καλά τις απαιτήσεις του Άκη Μάντζιου ανασταλτικά.

Όσον αφορά τον Τόνι Ντάτκοβιτς, θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ περισσότερο για να αυξήσει τις πιθανότητές του για να αγωνιστεί. Ο Άκης Μάντζιος προσπαθεί να βελτιώσει τις αδυναμίες του παίκτη και μόλις δει πρόοδο θα του δώσει την ευκαιρία. Όπως θα την δώσει και στον Πέτρο Μπαγκαλιάνη.

Ο νεαρός στόπερ είναι ιδιαίτερα ταλαντούχος, δουλεύει σκληρά καθημερινά και ο Άκης Μάντζιος το αναγνωρίζει. Πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του και γι αυτό του δίνει ιδιαίτερη προσοχή…

 

 

To Top