Οι σκέψεις του Αναστασίου για την ενδεκάδα κόντρα στον Άρη

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει αποδείξει σε αυτούς τους πρώτους μήνες που βρίσκεται στην άκρη του «πράσινου» πάγκου πως δεν είναι δογματικός. Και μολονότι το 4-3-3 αποτελεί τη βάση της φιλοσοφίας του Παναθηναϊκού, ο 40χρονος τεχνικός έχει δείξει πως δεν κολλάει στο να αναπροσαρμόζει τα πλάνα του και τις σκέψεις του ανάλογα με τον αντίπαλο και τις συνθήκες του αγώνα.

Το έκανε κατά τη διάρκεια των αγώνων με Αστέρα Τρίπολης και ΠΑΟΚ, το έδειξε και με τον Εργοτέλη και τον Ολυμπιακό, όπου τροποποίησε το σύστημα σε 4-4-2 με διάταξη ρόμβου, για να δώσει ακόμη πιο επιθετικό τόνο στο παιχνίδι των «πράσινων», και το ίδιο σκοπεύει να κάνει και τώρα εν όψει του (καθοριστικού για τη συνέχεια) αγώνα με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Στη χθεσινή απογευματινή προπόνηση στο Απήλιον ο Αναστασίου επέλεξε για ακόμη μία φορά να παίξει με… κλειστά χαρτιά, χρησιμοποιώντας μπερδεμένα σχήματα στο δίτερμα. Κίνηση που καθιέρωσε μετά τον αγώνα με τον Πανθρακικό -όπου ο Ακης Μάντζιος είχε «διαβάσει» άριστα τους «πράσινους»- προκειμένου να διατηρεί το στοιχείο του αιφνιδιασμού προς τον αντίπαλο. Οι ενδείξεις που υπάρχουν, πάντως, «φωτογραφίζουν» το ότι ο τεχνικός του «τριφυλλιού» σκέφτεται πολύ σοβαρά να τροποποιήσει ξανά το σύστημα, αυτήν τη φορά σε 4-3-2-1.

Σε μία παραλλαγή, δηλαδή, του 4-3-3, προκειμένου να φέρει περισσότερα επιθετικά «στηρίγματα» κοντά στον Μάρκους Μπεργκ (ο Σουηδός έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για να ξεκινήσει στην ενδεκάδα με τον Λούτσο να μένει στον πάγκο). Από εκεί και πέρα, η λογική υπαγορεύει πως δεν θα γίνουν περισσότερες από 2-3 αλλαγές. Στην άμυνα η τριάδα των Σίλντενφελντ, Ρισβάνη, Νάνο έχει τον πρώτο λόγο, ενώ θα γίνει μάχη ανάμεσα σε Μαρινάκη και Τριανταφυλλόπουλο για το δεξιό άκρο. Στον άξονα, εφόσον ο Αναστασίου καταλήξει στο 4-3-2-1, θα διατηρηθούν οι Μέντες, Λαγός και Ζέκα, ενώ λίγο πιο μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο θα παίξει ο Πράνιτς. Σε ό,τι αφορά τώρα τον παρτενέρ του Κροάτη στη δυάδα πίσω από τον στράικερ, «παίζει» με πολλές πιθανότητες ο Αμπντούλ Ατζαγκούν, αφού ο 40χρονος τεχνικός εκτιμά πως ο Νιγηριανός μεσοεπιθετικός μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον Αρη με την ταχύτητά του.

πηγή: sentragoal.gr

To Top