ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι σκέψεις του Μάντζιου για Μπεναλουάν, που “ποντάρει” και τι περιμένει από τον Τυνήσιο στόπερ…

Έφτασε χθες Θεσσαλονίκη και έκανε και την πρώτη του προπόνηση με τα “κιτρινόμαυρα” ο Γιοάν Μπεναλουάν, που αποκτήθηκε για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην άμυνα του Άρη.

Ο Τυνήσιος, όμως, θέλει τον χρόνο του. Όσο αποφασισμένος κι έτοιμος να δείχνει στο να φορέσει την φανέλα του Άρη σε επίσημο ματς, ακόμα δεν είναι στο επίπεδο των υπόλοιπων συμπαικτών του.

Είναι γεγονός πως η προηγούμενη σεζόν δεν ήταν καθόλου καλή για τον ίδιο. Τελευταίο ματς που αγωνίστηκε, ήταν στις 19 Ιουλίου (για περίπου πέντε λεπτά), το αμέσως προηγούμενο στις 5 Ιανουαρίου, ένα ημίχρονο κόντρα στην Τσέλσι για το Κύπελλο Αγγλίας. Kι ενώ ξεκίνησε βασικός την διετία του στην Φόρεστ, ένας τραυματισμός και μία εγχείρηση στη μέση, τον άφησαν εκτός δράσης για αρκετούς μήνες.

Aυτός είναι και ο λόγος που πρόλαβε και αγωνίστηκε σε μόλις 16 ματς με την Νότιγχαμ, σε αυτές τις δυο σεζόν στο Νησί…

Οι άνθρωποι του Άρη έχουν εμπιστοσύνη στον 33χρονο κεντρικό αμυντικό, καθώς διαθέτει τα στοιχεία του ποδοσφαιριστή που αυτή τη στιγμή λείπουν από το κέντρο της “κιτρινόμαυρης” άμυνας.

Ο Άκης Μάντζιος αναγνωρίζει πως ο Μπεναλουάν θέλει τον χρόνο του, για να προσαρμοστεί πλήρως. Γι αυτό και επέλεξε ο Λίντσεϊ Ροζ να εκτίσει την τιμωρία του κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και όχι σε κάποιο από τα ματς με Απόλλων Σμύρνης (εντός) και Λάρισα (εκτός). Διότι υπολογίζει πως ίσως τότε να είναι πολύ πιο έτοιμος ο Τυνήσιος, προκειμένου να αγωνιστεί.

“Ποντάρει” στην εμπειρία του ο Έλληνας κόουτς και στο γεγονός πως ο Μπεναλουάν είχε μεταφέρει στους ανθρώπους του Άρη την διάθεσή του να παίξει ποδόσφαιρο, να προσφέρει. Έδειξε χαρακτήρα με κίνητρο, κάτι που μέτρησε πολύ στην τελική απόφαση για απόκτησή του.

Οι απαιτήσεις του Μάντζιου την δεδομένη χρονική περίοδο από τον έμπειρο αμυντικό, είναι να καλύψει όσο το δυνατόν συντομότερα το χαμένο έδαφος σε φυσική κατάσταση. Μόλις γίνει αυτό, θα έχει όλο και πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα, με την ελπίδα πως θα μπορέσει να αναδείξει τα αγωνιστικά στοιχεία που έχει, ώστε να γίνει ηγέτης της “κιτρινόμαυρης” άμυνας.

To Top