ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι σκέψεις του Παντελίδη: Oι δύο… δρόμοι για την αρχική ενδεκάδα

Ο Σάββας Παντελίδης μίλησε για κινήσεις που ενδεχομένως να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο στη χθεσινή συνέντευξη τύπου και το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Θα ρισκάρει εν τέλει στην επιλογή προσώπων ή θα επιλέξει την ασφαλή οδό;

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Το σίγουρο είναι, πως το 4-3-3 που χρησιμοποιήθηκε στην Νορβηγία θα μπει στο… συρτάρι, καθώς δεν είναι σύστημα που θα βοηθήσει επιθετικά τον Άρη, ενώ αποδείχθηκε πως οι παίκτες του Άρη δεν είναι ακόμα έτοιμοι για να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του.

Το 4-2-3-1 επιστρέφει προκειμένου να μπορέσει ο Άρης να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του, να δημιουργήσει και φυσικά να διατηρήσει την συνοχή του με τις γραμμές κοντά, κάτι που δεν έγινε στο Μόλντε.

Στο τέρμα θα είναι ο Κουέστα, με τον Σούντγκρεν δεξιά και τον Κόρχουτ αριστερά. Απόντος του Βέλεθ, ένας εκ των Δεληζήση ή Σόουζα θα είναι στο πλευρό του Ροζ, με τον Έλληνα στόπερ να έχει το προβάδισμα θεωρητικά.

Κι αυτό γιατί είναι αριστεροπόδαρος, ενώ έχει αγωνιστεί ξανά με τον Ροζ, άρα έχουν χημεία. Από την άλλη η παρουσία του μειώνει την ταχύτητα που μπορεί να έχει το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει ο Σόουζα, αν και ο Πορτογάλος δεν έχει τα πλεονεκτήματα του “Δέλη”.

Στη μεσαία γραμμή όλα δείχνουν πως ο Σάσα θα ξεκινήσει βασικός και μένει να φανεί ποιος θα μείνει εκτός από τους Μπάσα ή Ματίγια. Μπορεί ο Ισπανός να μην ήταν καλός στα δύο τελευταία ευρωπαϊκά ματς, όμως είναι απαραίτητος για την ομάδα, ειδικά σε τέτοιο ματς που ο Άρης έχει ανάγκη από πολλά γκολ. Το καλό του δεξί πόδι είναι πολύτιμο, επομένως θα διατηρήσει εκτός απροόπτου τη θέση του στο αρχικό σχήμα.

Αν και δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αγωνιστούν βασικοί οι Μπάσα-Ματίγια, προκειμένου να δοθούν περισσότερες βοήθειες και αμυντικά και ο Σάσα να έρθει από τον πάγκο.

Όσον αφορά την επίθεση, δείχνουν σίγουρες οι επιστροφές στην αρχική ενδεκάδα των Λάρσον και Φετφατζίδη στα δύο άκρα της επίθεσης του Άρη, Δεν έπαιξαν βασικοί στο Μόλντε και ο Άρης επιθετικά ήταν… άφαντος. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Ιντέγε που ψάχνει διακαώς το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Άρη και από πίσω του σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Ντιγκινί, καθώς ο Τόνσο θα μείνει στον πάγκο.

Εάν ρισκάρει σε πρόσωπα ο προπονητής του Άρη, ίσως αυτό να γίνει επιθετικά. Για παράδειγμα η προηγούμενη αναφορά ήταν τα γνωστά και… σίγουρα για την αρχική ενδεκάδα.

Δοκιμάστηκε στα άκρα της επίθεσης ο Ντουάρτε και μία ενδεχόμενη χρησιμοποίησή του από την αρχή θα είναι σίγουρα μεγάλη έκπληξη, όπως έκπληξη θα είναι αν αγωνιστούν από την αρχή ένας εκ των Τόνσο ή Μαρτίνες, σε μία προσπάθεια του Σάββα Παντελίδη να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό του.

To Top