ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Σουηδοί σπάνε ρεκόρ μέσω των “παραθύρων” της FIBA

Oι Σουηδοί φίλαθλοι ανυπομονούν για την αναμέτρηση της εθνικής τους ομάδας με την Τουρκία (23/2) και την Τετάρτη (18/1) εξάντλησαν τα 7.506 εισιτήρια που είχαν κυκλοφορήσει για το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κατά την διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στη Κορέα, αλλά το ενδιαφέρον των φιλάθλων για το παιχνίδι ήταν μεγάλο και το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από την FIBA και γέμισε με ικανοποίηση την ομοσπονδία της Σουηδίας. Οι Σουηδοί μάλιστα στις 23 Φεβρουαρίου θα… σπάσουν και το ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα της εθνικής τους ομάδας.

“Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παίζουμε αυτούς τους προκριματικούς αγώνες εν μέσω Χειμερινών  Ολυμπιακών Αγώνων που είναι εξαιρετικά σημαντικοί για τη Σουηδία και όλες τις βόρειες χώρες. Παρόλα αυτά έχουμε εθνική τηλεοπτική κάλυψη και μεγάλο κοινό”, δήλωσε ο πρόεδρος της σουηδικής ομοσπονδίας, Ματς Κάρλσον.

Ο Ματς Κάρλσον χαιρέτησε επίσης το σύστημα διεξαγωγής και τα… παράθυρα μεσούσης της σεζόν λέγοντας πως “ο νέος τρόπος διεξαγωγής των διοργανώσεων των Εθνικών Ομάδων μας δίνει μία μοναδική δυνατότητα να προβάλουμε το μπάσκετ” είπε ο  Κάρλσον.

Η εκκίνηση της Σουηδίας στα προκριματικά δεν ήταν καλό, καθώς στις πρώτες δύο αγωνιστικές ηττήθηκε ισάριθμες φορές από την Ουκρανία και την Λετονία, αλλά το γεγονός αυτό δεν απέτρεψε τους φιλάθλους να εξαφανίσουν τα… μαγικά χαρτάκια. Οι Σουηδοί βλέπουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων για το μπάσκετ να μεγαλώνει, ενώ το παράδειγμα τους δείχνει τους… δρόμους μέσω των “παραθύρων” που ανοίγονται και σε επίπεδο μάρκετινγκ. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως  μέσω των εθνικών ομάδων το επίπεδο του μπάσκετ ανέβηκε σε πολλές χώρες.

Το sold out για την αναμέτρηση με την Τουρκία δεν είναι το μοναδικό ευχάριστο νέο για το μπάσκετ της Σουηδίας, καθώς ήδη έχει δημιουργηθεί το επίσημο κλαμπ φίλων της εθνικής του, το “Moose Nation”. Το “Moose Nation” ακολουθεί τις εθνικές ομάδες Ανδρών και Γυναικών και μακριά από την Σουηδία, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως 300 Σουηδοί ταξίδεψαν στην Φινλανδία για την αναμέτρηση της εθνικής ομάδας Γυναικών της χώρας με τους… γείτονές τους. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν όμορφη και δημιουργήθηκε ρεκόρ προσέλευσης για γυναικείο αγώνα μπάσκετ.

To Top