ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι… Σπαρτιάτες του Άρη, το κίνητρο της ποδοσφαιρικής αξιοπρέπειας και οι… φωνές του Κουέστα

Απολύτως δικαιολογημένα το χάρηκαν οι παίκτες του Άρη, το χθεσινό “διπλό” στο Ηράκλειο, που επί της ουσίας “σφραγίζει” για τους ίδιους την 5η θέση στο φετινό πρωτάθλημα της Super League…

Αυτοαποκαλούνται… Σπαρτιάτες (Δείτε ΕΔΩ το story του Διαμαντόπουλου για να καταλάβετε) και δεν έχουν καθόλου άδικο!

Αγωνίζονται κάθε τρεις μέρες, εδώ και δύο εβδομάδες, λίγοι απέναντι σε πολλούς. Και υπάρχουν ακόμα δυο αναμετρήσεις, μία την ερχόμενη Τετάρτη με τον Παναθηναϊκό και μία την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ, για να ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν. Στα προηγούμενα παιχνίδια, η διαδικασία των πλέι οφ, με το ελλιπές ρόστερ, όπως διαμορφώθηκε μετά την 30ή Ιουνίου, όταν και πολλοί των οποίων τα συμβόλαια έληξαν, αποχώρησαν, έμοιαζε σαν το μαρτύριο της… σταγόνας.

Ήρθαν βαριές εντός έδρας ήττες από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ωστόσο, η προσπάθεια γινόταν. Ήττες που δεν ενόχλησαν μόνο τον κόσμο, αλλά και την ίδια την ομάδα, παρότι όσοι έμειναν έπειτα και από την 1η Ιουλίου, γνωρίζουν πως η γενικότερη αυτή εικόνα δεν είναι δική τους ευθύνη.

Στο Ηράκλειο, χθες, παιζόταν η 5η θέση και θα ήταν άδικο γι αυτή την ομάδα, από την στιγμή που δεν είχε τα “εφόδια” στα πλέι οφ για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, από την άλλη να χάσει τα κεκτημένα όλης της χρονιάς. Έδωσε την ευκαιρία στον ΟΦΗ μία φορά να τα αμφισβητήσει -όταν τελείωσαν μαζί στην βαθμολογία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος- όμως δεν το επέτρεψε και δεύτερη φορά.

Λειτούργησε το κίνητρο της ποδοσφαιρικής αξιοπρέπειας των παικτών του Μίχαελ Ένινγκ, που αφουγκράζονται τι γίνεται τριγύρω τους. Δεν ζουν σε άλλον πλανήτη. Τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά σχόλια τα γνωρίζουν, τα διαβάζουν ή κι αν είναι ξένοι, ζητούν και τους τα μεταφέρουν.

Όσο είχαν μπόλικες δυνάμεις, πραγματοποίησαν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, με 8 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 5 στην εστία του ΟΦΗ, αλλά μόνο με ένα γκολ. Στάθηκαν άτυχοι, άξιζαν και δεύτερο. Στο δεύτερο 45λεπτο, άρχισαν να… ξεμένουν, όμως είχαν τον τρόπο να κάνουν σωστά διαχείριση των δυνάμεών τους και να αντέξουν την όποια πίεση των γηπεδούχων.

Εξαιρετικό ματς από τον Λούκας Σάσα, που παίζει με μικροενοχλήσεις εδώ και μέρες, δραστήριος και αρκετά επικίνδυνος ο Γκάμα, βαρόμετρο για μία ακόμα φορά ο Φετφατζίδης, σταθερός και με περίσσιο ποδοσφαιρικό θράσος ο Μπαγκαλιάνης, “βράχος” ο Κουέστα.

Υ.Γ. Ο Ισπανός γκολκίπερ του Άρη… φωνάζει εδώ και καιρό στους ανθρώπους των “κιτρινόμαυρων” με τις εμφανίσεις του, να τον ανανεώσουν. Την αύξηση στις αποδοχές του, αποδεικνύει ότι την αξίζει! Είναι ο πολυτιμότερος του Άρη, στην διαδικασία των πλέι οφ και θα είναι μεγάλο λάθος, να μην παραμείνει στην ομάδα, για μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ…

Υ.Γ.1. Αν κάποιος μπορεί να ανεβάσει μία ταχύτητα τον Άρη, μόνο και μόνο με την παρουσία του, είναι ξεκάθαρα ο “Φέτφα”.

Υ.Γ.2. Ο Ντάνιελ Μαντσίνι είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για την ομάδα. Αυτή την περίοδο δεν είναι εφικτό, αλλά μόλις ολοκληρωθεί το ρόστερ του Άρη για την επόμενη σεζόν, ο Ένινγκ θα πρέπει να αποφασίσει σε ποια θέση θα τον χρησιμοποιεί, διότι τότε θα δείξει τον πραγματικό του εαυτό ο Αργεντινός.

Υ.Γ.3. Κεντρικό αμυντικό, 19 ετών, που να παίζει τόσο καλά… επιθετική άμυνα, είχα αρκετό καιρό να δω στην Ελλάδα. Ο Μπαγκαλιάνης έχει το ταλέντο, αν δουλέψει σωστά και σκληρά, θα πετύχει πολλά περισσότερα, απ΄όσα ενδεχομένως να φαντάζονται κάποιοι.

 Υ.Γ.4. Όσο για τα συνθήματα της… ταράτσας στην αρχή του αγώνα; Απλά, ντροπή! Όχι και να κουνάτε το δάχτυλο εσείς…

 

 

To Top