ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι στέρεες βάσεις για τη φετινή σεζόν, μπήκαν με αυτή την πρόκριση…

Ο Άρης θα είναι αγωνιστικά έτοιμος όταν πρέπει και όχι την 1η Αυγούστου, ωστόσο μέχρι τότε ας παίρνει τις προκρίσεις, όπως έγινε και χθες. Μπορεί; Έδειξε ότι μπορεί, επομένως ας το συνεχίσει και τα καλύτερα θα έρθουν…

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Συμφωνώ πως η χθεσινή εικόνα του Άρη δεν ήταν αυτή που θα περίμενε κανείς, με γνώμονα πάντα και την εμφάνιση στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, μία εβδομάδα νωρίτερα. Δεν υπάρχει όμως τίποτα παράλογο σε αυτό. Είναι λογικό να μην έχουν ακόμα οι παίκτες ρυθμό και ανάσες. Μην ξεχνάμε πως χθες ήταν η πρώτη μέρα του Αυγούστου. Το παράλογο θα ήταν η ομάδα να έδειχνε έτοιμη αυτή την περίοδο. Διότι στην πορεία της χρονιάς θα ήταν δεδομένο το… κλατάρισμα.

Κι όμως κατάφεραν οι παίκτες του Άρη και ξεπέρασαν σημαντικά εμπόδια. Αρχικά, το άγχος της πρόκρισης, γιατί ο Άρης εξακολουθούσε να το έχει ως το απόλυτο φαβορί αυτού του ζευγαριού. Ακόμα και μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, οι “κιτρινόμαυροι” έδειξαν πως είναι πολύ καλύτερη ομάδα, άρα ενδεχόμενος αποκλεισμός θα ήταν μία μεγάλη αποτυχία. Έπειτα τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, καθώς η έντονη ζέστη και υγρασία, επηρέασαν τους παίκτες και φαινόταν έντονα στις κινήσεις τους.

Και θα το πω πολύ απλά. Τόσο κακό Ματίγια και Σούντγκρεν, εκτός παιχνιδιού και οι δύο, δεν θα τους ξαναδείτε ποτέ, διότι το επίπεδό τους είναι για πολύ παραπάνω. Αντιθέτως, ο Άρης έχει ανάγκη από αυτό τον Μπάσα και φυσικά από την σταθερότητα που προσφέρουν Βέλεθ και Ροζ. Οι τρεις τελευταίοι, μαζί με τον Κουέστα, που όποτε χρειάστηκε φώναξε παρών, ήταν οι κορυφαίοι του γηπέδου μεσοαμυντικά. Διότι από τη μέση και μπροστά, σε μία μέτρια έως κακή μέρα του Άρη επιθετικά, ξεχώρισε ο Φετφατζίδης που έκανε ένα πολύ καλό ματς.

Εν τέλει, το απεχθές σενάριο του αποκλεισμού το απέφυγε ο Άρης σε 14 λεπτά αγώνα, μέχρι να σκοράρει ο Ντιγκινί και η αλήθεια είναι πως… κέρδισε πολλά! Δεν είναι μόνο τα χρήματα, το πρεστίζ του συλλόγου, αλλά και οι βαθμοί που χάρισε στην Ελλάδα.

Ο Άρης κέρδισε σε ηρεμία, ψυχολογία και… εμπιστοσύνη! Κανείς δεν θα μπορούσε να δεχθεί ενδεχόμενη αποτυχία σε αυτό τον γύρο, ειδικά απέναντι σε τέτοιον αντίπαλο, που παρότι έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, κακά τα ψέματα, ποιοτικά είναι ένα και δύο σκαλιά πιο κάτω.

Χθες, οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη έβαλαν στέρεες βάσεις για την ερχόμενη σεζόν, η οποία μόλις τώρα ξεκίνησε. Κέρδισαν από νωρίς την εμπιστοσύνη του κόσμου, ενώ κατάφεραν και “ντόπαραν” τον εαυτό τους με μία απόλυτα δίκαιη πρόκριση!

Συνδυασμός ικανός, μαζί με καλή “μελέτη” του αντιπάλου και σκληρή δουλειά, για να ξεπεραστεί και το δύσκολο εμπόδιο της Μόλντε, καθώς ο πήχης ανεβαίνει αισθητά, διότι μιλάμε για μία πολύ πιο έμπειρη ομάδα από την ΑΕΛ και αγωνιστικά πιο έτοιμη από τον Άρη, καθώς εκτός των ευρωπαϊκών αγώνων, έχει και… 16 ματς στις πλάτες της στην Νορβηγία.

Υ.Γ. Τα δύσκολα δεν αρχίζουν τώρα για τον Άρη, αλλά΄συνεχίζονται και γίνονται δυσκολότερα. Η ομάδα πρέπει να “ποντάρει” στην δίψα της -που έγινε ακόμα μεγαλύτερη από χθες- για διακρίσεις και να παλέψει για το καλύτερο. Δηλαδή την πρόκριση στα play offs της διοργάνωσης.

Υ.Γ.1. Όσο για τον προπονητή της ΑΕΛ Λεμεσού, ελπίζω χθες να κατάλαβε πόσο αδίκησε την ομάδα του στον πρώτο αγώνα. Διότι ο ίδιος δεν έδειξε σεβασμό στους παίκτες του, επιλέγοντας αυτό το είδος ποδοσφαίρου. Επομένως, αν θέλει να μιλά για σεβασμό, ας κοιταχτεί στον καθρέφτη και ας τα πει στον ίδιο του τον εαυτό, διότι η ΑΕΛ σίγουρα είναι κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που έδειξε. Δυστυχώς η εικόνα που άφησε η ομάδα του σε όλη την Ελλάδα, εξαιτίας του ίδιου, ήταν η χειρότερη δυνατή…

 

 

 

To Top