ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι στόχοι που τέθηκαν, εκπληρώθηκαν και εκπληρώνονται, το πλάνο εφαρμόζεται

Ο Άρης ολοκλήρωσε την ευρωπαϊκή του πορεία χθες. Ύστερα από απουσία τριών ετών επέστρεψε σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση, παρουσιάζοντας αξιοπρεπή και ανταγωνιστική εικόνα. Σήμερα, έχει αξία να θυμηθούμε όλοι, ΜΜΕ, κόσμος και φυσικά όλοι όσοι είναι στα ενδότερα του Άρη ποιοι στόχοι τέθηκαν από τις “κεφαλές” και αν αυτοί στόχοι εκπληρώθηκαν ή εκπληρώνονται.

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2015 στο Hyatt ο Νίκος Λάσκαρης σε μια αποστροφή του λόγου του υπογράμμισε: “Κινήσεις εντυπωσιασμού δεν χρειάζονται. Μπορεί κάποιοι φίλαθλοι να το ήθελαν, αλλά δεν το χρειαζόμαστε”.

Εκείνη την ημέρα ο Λάσκαρης αποκαλύφθηκε στον κόσμο του Άρη. Είπε επίσης ότι “πάνω από όλα είναι η εξυγίανση της ομάδας και έχουμε πολλά παραδείγματα στην Ελλάδα αν δεν το κάνεις αυτό”.

Για το τι θα θεωρήσει επιτυχία σε αγωνιστικό επίπεδο είπε: “Εγώ θέλω να δω ομάδα ανταγωνιστική, να κερδίσουμε τουλάχιστον μια φορά Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Είναι νωρίς να πούμε να μιλάμε για στόχους, δεν έχουμε δει την ομάδα στο γήπεδο. Τα πλάνα και οι παίκτες που επιλέχθηκαν μας βάζουν εκεί. Θα μπορέσουμε να ενοχλήσουμε τις “μεγάλες” ομάδες. Μας βλέπω να παίζουμε για την τρίτη θέση. Στον αθλητισμό η ψυχή μιας ομάδας έχει πιο μεγάλη αξία από τα άτομα”.

Για την Ευρωλίγκα και αν υπάρχει στο μυαλό του είχε σχολιάσει: “Εννοείται πως υπάρχει. Υπάρχει όμως και η FIBA σαν επιλογή. Εμείς παίζουμε Γιούροκαπ, θέλουμε να παίξουμε στην Ευρωλίγκα, θέλουμε να παίξουμε με τους πιο δυνατούς αντιπάλους. Θα δούμε αν αξίζουμε να παίξουμε σε αυτό το επίπεδο. Δεν είμαστε κολλημένοι. Καταλαβαίνουμε ότι τίποτα δεν χτίζεται σε μια μέρα ή σε δύο χρόνια. Θέλει χρόνο. Αν κάποιος έχει αυταπάτες ότι θα πάρουμε την Ευρωλίγκα, τι να πω; Μακάρι, αλλά δεν είναι έτσι. Είναι νωρίς να μιλάμε για αυτά. Ας αποδείξουμε πρώτα ότι αξίζει να είμαστε στο Γιούροκαπ”.

Αυτά από την διοικητική κεφαλή του Άρη, στις 4 Σεπτεμβρίου. Λίγους μήνες μετά, όταν ο Άρης είχε προκριθεί ως πρώτος από τον όμιλό του στην α’ φάση του Γιούροκαπ, ο Δημήτρης Πρίφτης έδωσε συνέντευξη στο PRESSARIS. Ήταν 12 Δεκεμβρίου 2015.

Ρωτήθηκε η αγωνιστική κεφαλή του Άρη τι θα θεωρήσει επιτυχία στο τέλος της χρονιάς βάσει των προσδοκιών που έχουν δημιουργηθεί με τις πολύ καλές εμφανίσεις της ομάδας και απάντησε: “Ότι είπα την πρώτη μέρα, το ίδιο θα πω και τώρα και στο τέλος της χρονιάς. Η ομάδα είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο. Υπάρχουν δύο πόλοι που πρέπει να διαχειριστεί. Ο ένας είναι ο διοικητικός, οικονομικός και ο άλλος είναι το αγωνιστικό κομμάτι. Αυτά τα δύο θα πρέπει να συνδυαστούν. Αυτό που πρέπει να κάνει ο Άρης είναι να σταθεροποιηθεί στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, να επανέλθει στην Ευρώπη με σταθερά βήματα και να κάνει αισθητή την παρουσία του με μια προοδευτικότητα. Αυτός είναι ο βασικός στόχος. Επιμέρους στόχοι σίγουρα υπάρχουν, για το αν θα βγούμε τρίτοι, τέταρτοι, αν θα κάνουμε μια καλή πορεία στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ. Όλα αυτά μας ενδιαφέρουν, αλλά η μεγάλη εικόνα είναι η ομάδα να σταθεροποιηθεί ψηλά. Έκανε αίσθηση θέλω να πιστεύω η παρουσία μας στην πρώτη φάση του Γιούροκαπ, βαδίζουμε στον σωστό δρόμο”.

Οι στόχοι τίθενται σε μια ομάδα από την διοίκηση και την τεχνική ηγεσία. Κρίνοντας από τη μέχρι τώρα πορεία, ο Άρης είναι πετυχημένος εντός κι εκτός παρκέ. Η πορεία του στην Ευρώπη είναι αξιοσέβαστη. Η πορεία του στην Ελλάδα επίσης, έχοντας ήδη κλειδώσει την θέση στην πρώτη τετράδα και πλέον διεκδικεί με δυναμικό τρόπο την τρίτη θέση από την ΑΕΚ.

Για το πρωτάθλημα όλα θα κριθούν στα πλέι οφ, είναι σημαντικό ωστόσο το πλεονέκτημα έδρας για τον Άρη. Τουλάχιστον αυτό έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα.

Στην Ευρώπη, ο Άρης απέδειξε αυτό που είχε ζητήσει ο ιδιοκτήτης του. Απέδειξε ότι αξίζει να είναι στο Γιούροκαπ, απέδειξε την δυναμική του.

Όποιος κολλάει σε μια ήττα, σε μια κακή εμφάνιση ή δεν του αρέσει ένας παίκτης, μια διοικητική απόφαση ή ο προπονητής, δυστυχώς για τον ίδιο μένει καρφωμένος στο δέντρο και δεν βλέπει το δάσος ακριβώς από πίσω.

ΥΓ: Δύο νίκες επί της Ούνιξ, νίκη επί της Αρμάνι, “διπλό” στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, δύο “διπλά” επί του ΠΑΟΚ στην Πυλαία (το ένα πέρσι), ομάδα που στο 90% των αγώνων της ξέρει τι θέλει και πως να παίξει. Αν τον έλεγαν Πρίφτιτς, θα ήταν… θεός. Λέγεται Πρίφτης, όμως, και είναι Έλληνας ο προπονητής του Άρη και είναι η καλύτερη επιλογή για την ομάδα ακόμα και με τα λάθη του.


To Top