Οι συγνώμες που δεν ακούστηκαν και η «πλάτη που γύρισε» ο κόσμος

Δέκα ώρες γενική συνέλευση. Δέκα ώρες όπου ειπώθηκαν πολλά. Πολλά ουσιαστικά, κάποια αδιάφορα, κάποια χιλιοειπωμένα. Κάποια πράγματα δεν ακούστηκαν καθόλου.

Γράψε GALIS και στείλε στο 54911 για να βρεθείς στην γιορτή του Νίκου Γκάλη

Όπως δεν ακούστηκαν οι συγνώμες από τα χείλη των παραγόντων που έφτασαν τον Άρη σε βαθύτατη κρίση, με χρέη πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ και με τον κόσμο κουρασμένο από το να ακούει λόγια, λόγια, λόγια και αντεγκλήσεις, αλλά να μην βλέπει πράξεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι με την πολιτική απαξίωσης που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια η Λέσχη έφτασε σε σημείο να μετράει μόλις 1.500 άτομα ταμειακώς εντάξει και από αυτά να είναι παρόντα τα περίπου 400 στο Βελλίδειο. Ο κόσμος «γύρισε την πλάτη», κουράστηκε, θέλει να δει πράξεις και όχι ανακύκλωση προσωπικών και αντεγκλήσεων.

Ο κόσμος όμως ήθελε και θέλει να ακούσει συγνώμες. «Μισή» συγνώμη ακούστηκε κάποια στιγμή από τον Άρη Ναούμ και από κει και πέρα το χάος. Κανείς από τους παράγοντες (ΠΑΕ, ΚΜΑ, ΑΣ) που συμμετείχαν όλα αυτά τα χρόνια στο κιτρινόμαυρο ναυάγιο δεν ανέβηκε στο βήμα και να πει: «συγνώμη λάθος». Είτε δεν τόλμησε να κοιτάξει στα μάτια τον κόσμο (έστω κι αυτόν τον λίγο) για να το πει, είτε αποφάσισε να απουσιάσει.

Η Λέσχη δεν απέτυχε ως ιδέα και μοντέλο. Συμφωνούμε ότι οι άνθρωποι με τις πράξεις τους καταδικάζουν ένα μοντέλο στην αποτυχία ή προκαλούν την επιτυχία του. Ο Άρης χρειάζεται, λοιπόν, την επανεκκίνησή του, σε ΠΑΕ, Κοινωνία, σε όλα τα επίπεδα. Πρώτα όμως πρέπει να μάθουν οι παράγοντες του να ζητούν συγνώμη. Με ειλικρίνεια, πράξεις και πραγματικό αίσθημα ευθύνης.

To Top