ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι συμβουλές του Κλοπ στον Γκουαρδιόλα

Τα στοιχήματα ποντάρουν ότι ο Πεπ Γκουαρδιόλα θα συνεχίσει την καριέρα του στην Premier League και ο Γιούργκεν Κλοπ ρωτήθηκε τι συμβουλή θα έδινε στον Καταλανό για το αγγλικό ποδόσφαιρο. Ο προπονητής της Λίβερπουλ θεωρήθηκε ως ο πλέον κατάλληλος, αφού προηγουμένως εργαζόταν στη Bundesliga και έπειτα μετακόμισε στην Αγγλία, ότι αναμένεται να συμβεί με τον κόουτς της Μπάγερν Μονάχου.

“Δεν χρειάζεται να πω οτιδήποτε στον Πεπ, επειδή είναι πάρα πολύ έμπειρος. Όσο για τη διαφορά, ο αριθμός των παιχνιδιών εδώ είναι πολύ μεγαλύτερος. Όταν ήρθα εδώ, δεν ήξερα ότι το Λιγκ Καπ έχει δύο ματς στην ημιτελική φάση! Είχα ανθρώπους στη Γερμανία που πίστευαν ότι ήδη προκριθήκαμε στον τελικό! Οι ανόητοι” ανέφερε γελώντας ο Κλοπ.

Αξιοπερίεργη είναι για τον Κλοπ η επανάληψη του ματς στο Κύπελλο Αγγλίας, σε περίπτωση ισοπαλίας… “Στη Γερμανία όταν λέω στους ανθρώπους ότι εάν φέρεις ισοπαλία στο Κύπελλο, ξαναπαίζεις, σε ρωτάνε με έκπληξη; Τι; Εδώ έχετε παράταση και πέναλτι, αλλά μόνο εάν και το δεύτερο ματς λήξει ισόπαλο. Αυτή είναι η διαφορά, ο αριθμός των αγώνων. Ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο. Με μία τέλεια προετοιμασία πρέπει να προετοιμαστεί η ομάδα για μία μακρά, μακρά σεζόν. Το ήξερα από πριν, αλλά είναι διαφορετικό να το βιώνω” ήταν τα λόγια του.

Εν κατακλείδι, τι θα συμβούλευε τον Γκουαρδιόλα; “Ο Πεπ είναι πολύ έμπειρος, αυτό είναι σίγουρο” επανέλαβε. “Είμαι βέβαιος ότι θα αγοράσει μερικούς παίκτες και θα έχει μία καλή ομάδα, θα έχει 35 παίκτες στο ρόστερ ή κάτι τέτοιο” πρόσθεσε, αφήνοντας ίσως μερικές αιχμές για την πρακτική του Γκουαρδιόλα να αγοράζει παίκτες, όπως έκανε η Μπάγερν από τη Ντόρτμουντ…

Επανερχόμενος στην κανονικότητα, ο Κλοπ τόνισε ότι “μόνο καλά λόγια έχω να πω” και συμπλήρωσε ότι η Αγγλία είναι “μία σπουδαία χώρα, με σπουδαίους ανθρώπους, το φαγητό είναι πολύ καλύτερο απ’ ότι λένε και ο καιρός είναι χάλια, όπως λένε όλοι”

Πηγή: sport24.gr

To Top