Οι σύλλογοι της Bundesliga χάνουν 2.000.000 ευρώ για κάθε ματς κεκλεισμένων

Περίπου 2 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο θα χάσουν οι σύλλογοι της Bundesliga από τα εισιτήρια στα ματς που θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών το προσεχές διάστημα.

Την ώρα που οι ποδοσφαιρικές διοργανώσεις στην Ευρώπη πέφτουν «θύματα» του κοροναϊού η μία μετά την άλλη, είτε μέσω αναβολής αγώνων είτε διεξαγωγής χωρίς θεατές, οι σύλλογοι της Bundesliga ετοιμάζονται να πληρώσουν ακριβά το τίμημα.

Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι οι αναμετρήσεις Γκλάντμπαχ-Κολωνία (11/3) και αυτή της εθνικής Γερμανίας κόντρα στην Ιταλία (31/3) θα λάβουν χώρα με κλειστές πόρτες και ως προς τα κλαμπ της εγχώριας λίγκας, οι συνέπειες αυτής της εξέλιξης θα είναι βαρύτατες από οικονομικής πλευράς.

Κι αυτό διότι τα έσοδα που συγκεντρώνουν οι 18 ομάδες από τα εισιτήρια ανέρχονται αθροιστικά σε 520,1 εκατομμύρια ευρώ, τουλάχιστον με βάση τα στοιχεία της περυσινής σεζόν.

Συνεπώς, κατά μέσο όρο το κάθε κλαμπ θα χάσει 1,7 εκατομμύρια ευρώ ανά ματς που γίνεται χωρίς κόσμο, με δεδομένη την απόκλιση που υπάρχει από τις ομάδες με γήπεδα μεγάλης χωρητικότητας σε σύγκριση με τα μικρότερα.

Χαρακτηριστικά, η Μπορούσια Ντόρτμουντ που κατέχει το ρεκόρ εσόδων στο «Signal Iduna Park» (81.365) θα έχει σίγουρα πολλαπλάσια ζημία από την Πάντερμπορν, το γήπεδο της οποίας χωρά μόλις 15.000 θεατές.

To Top