ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Οι τέσσερις πρωτιές του Καζαμία στο Rising Stars

Όσοι ξέρουν τον Βασίλη Καζαμία κάνουν λόγο για έναν ταλαντούχο και εξελίξιμο αθλητή. Σε ηλικία 16 ετών 9 μηνών και 27 ημερών έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη, σε επίσημο αγώνα (κόντρα στη Σλασκ) κι έγινε ο δεύτερος νεότερος παίκτης στην ιστορία των κιτρινόμαυρων, που έπαιξε ποτέ σε αγώνα των Κυπέλλων Ευρώπης.

Ο Καζαμίας όμως δεν σταματά εδώ! Τα στατιστικά του είναι εξαιρετικά. Στο φετινό (2023/24) Rising Stars (U18) έχει ιδιαίτερα καλούς μέσους όρους. Πετυχαίνει 15,3 πόντους ανά ματς, “μαζεύει” μέσο όρο 5,1 ριμπάουντ, προσφέρει 5 ασίστ ανά αγώνα ενώ έχει μέσο όρο 1,7 κλεψίματα. Επίσης, στο ranking, έχει 15,6 βαθμούς ανά ματς ενώ το καλύτερό του παιχνίδι -βάσει του συστήματος αξιολόγησης- το είχε κάνει απέναντι στο Περιστέρι με 21 βαθμούς στο ranking.

Ο Καζαμίας έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο σκοραρίσματος (σ.σ. 15,3 πόντους ανά ματς), τον μεγαλύτερο μέσο όρο στις ασίστ (σ.σ. με 5 ανά αγώνα), τον μεγαλύτερο μέσο όρο στα κλεψίματα (σ.σ. 1,7 κλεψίματα ανά παιχνίδι) καθώς και τον μεγαλύτερο μέσο όρο στο σύστημα αξιολόγησης (σ.σ. με 15,6 βαθμούς ανά ματς), δηλαδή μετράει τέσσερις σχετικές πρωτιές στις συγκεκριμένες κατηγορίες. Επιπλέον, είναι ο δεύτερος από πλευράς Άρη σχετικά με την ευστοχία (63,4%) στα δίποντα ενώ έχει τον τρίτο μεγαλύτερο μέσο όρο στα ριμπάουντ (σ.σ. 5,1 ριμπάουντ ανά αγώνα).

To Top