Οι «τελειωμένοι» του Πρόμπιερζ δίνουν… απαντήσεις!

Πάνε δυόμιση μήνες, όταν πατούσε το πόδι του στην Ελλάδα ο Μίχαλ Πρόμπιερζ, ο οποίος μέσα σε ένα διάστημα, δύο εβδομάδων, πρόλαβε και «τέλειωσε» ουσιαστικά, από τον Άρη, ποδοσφαιριστές οι οποίοι όπως αποδείχτηκε, εν συνεχεία μάλλον αποτελούν τον… κορμό της ομάδας. Οι «τελειωμένοι» του Πρόμπιερζ δίνουν… απαντήσεις.

Ο Πολωνός τεχνικός, με συνοπτικές διαδικασίες, έστειλε στην κερκίδα τους Καστίγιο, Ακόστα, Παπαστεριανό και Πρίττα. Όπως αποδεικνύεται σήμερα περίπου 20 μέρες μετά το διαζύγιο με τον 39χρονο προπονητή, αυτό το καρέ παικτών είναι ικανό να κάνει πολλά μέσα στο γήπεδο, δίνοντας τις πρώτες απαντήσεις. Άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, έχουν άπαντες συνεισφέρει στη μίνι αγωνιστική αναγέννηση του Άρη.

Νέρι Καστίγιο: Έτοιμος να βάλει… πλάτη

Άκουσε πολλά και σε πολλά από αυτά, ο κόσμος δεν είχε άδικο. Οι πρώτοι μήνες της σεζόν, βρήκαν τον Μεξικανό σε κάκιστη αγωνιστική φόρμα. Αρης και Καστίγιο έφτασαν μέχρι το διαζύγιο. Τελικά αυτό που αποχώρησε ήταν ο Πρόμπιερζ και μαζί με τον Πολωνό έφυγε και η… σκιά του Νέρι! Ο 28χρονος σταρ, αγωνίστηκε σε τρία παιχνίδια (ας όψεται η αποβολή στο Κύπελλο, από τον Σιδηρόπουλο) και σκόραρε τέσσερις φορές! Σε 261 λεπτά συμμετοχής πρόλαβε και χάρισε δύο νίκες στον Άρη, ενώ ήταν και ο καλύτερος στη σφαγή – αποκλεισμό από τον Ατρόμητο. Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις, παίρνουν μεγαλύτερη αξία δε, αν αναλογιστεί κανείς και το μεγάλο διάστημα της αγωνιστικής του απραξίας.

Νόε Ακόστα: Η… σιωπηλή μεταγραφή

Ήρθε το Σεπτέμβριο, δίχως δάφνες και μεγάλες υποσχέσεις. Από το «καρέ» των αποκτημάτων από τον Ολυμπιακό Βόλου, ήταν αυτός που πολλοί έσπευσαν να χαρακτηρίσουν, αχρείαστη τη μεταγραφή του. Ο Ισπανός αγωνίστηκε σε ορισμένα ματς με τον Τσιώλη και είναι αλήθεια ότι βοήθησε και έδειξε καλά στοιχεία. Με την έλευση του Πρόμπιερζ κι ενώ μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, έκτοτε χάθηκε και ζητήθηκε μάλιστα από τον Πολωνό να του λυθεί το συμβόλαιο! Ο Πρόμπιερζ αποχώρησε όμως και ο Ακόστα επέστρεψε δριμύτερος. Οι Μιχαλήτσος-Σεμερτζίδης δεν τον χρησιμοποίησαν στα παιχνίδια με τον Ατρόμητο και τα Γιάννινα, όμως ο Μανουέλ Μασάδο, ο οποίος ήθελε έναν καθαρόαιμο αριστεροπόδαρο, τον έριξε στη μάχη της Λιβαδειάς όπου ήταν εξαιρετικός. Κόντρα στη Δράμα ο Ισπανός, ήταν ακόμη καλύτερος, σκοράροντας μάλιστα και το τέρμα της ισοφάρισης (πρώτο του γκολ με τους κίτρινους), ενώ ήταν η μεγαλύτερη πηγή κινδύνου για τα καρέ των «μαυραετών».

Μανώλης Παπαστεριανός: Φιλότιμο μέχρι… τελικής πτώσεως

Μέσα σε ένα… φεγγάρι, ο Πρόμπιερζ «τέλειωσε» τον Παπαστεριανό. Αιτία; Μια ένταση των δύο στην προπόνηση. Ενός παίκτη ο οποίος και ποιοτικός είναι και δεν… περισσεύει στον Άρη. Άλλωστε με τις εμφανίσεις του έδειξε ότι αξίζει δικαίως μία θέση στην ομάδα. Πάντως, δεν πρόλαβε να παίξει και πολύ. Μετά το παιχνίδι κόντρα στα Γιάννινα κι αυτό του Κυπέλλου στο Περιστέρι, πρόλαβε να παίξει άλλο ένα μισάωρο για το Πρωτάθλημα κόντρα στον Ατρόμητο (εξαιρετική παρουσία σε όλα τα ματς) και χτύπησε στο γόνατο, μένοντας στα… πιτς για περίπου ένα μήνα.

Σάκης Πρίττας: Νικητής για ακόμη μία φορά

Όταν στις 4 Οκτωβρίου έφτανε στην Ελλάδα ο Μίχαλ Πρόμπιερζ, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί και να προβλέψει τι θα συμβεί. Την επομένη σαν… κεραυνός έπεσε η είδηση ότι από τους 19 της αποστολής για το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, εκτός έμεινε ο Σάκης Πρίττας. Ένας παίκτης ο οποίος καθ’ όλη την αγωνιστική μετριότητα του Άρη, κρατούσε τη σημαία ψηλά. Κι όμως… Λίγες μέρες μετά οι δηλώσεις του έμπειρου μέσου, θα φτάσουν στα αυτιά του Πολωνού. «Με απαξίωσε», είπε ο 32χρονος ποδοσφαιριστής κι αυτό κρίθηκε ικανό, να τον θέσει εκτός ομάδας. Όποια φόρμουλα κι αν προσπάθησε να βρει η διοίκηση, ο Πρόμπιερζ έμοιαζε ανένδοτος. Στην πορεία δικαιώθηκε ο Πρίττας. Επέστρεψε στην ομάδα και με το νέο έτος έχει προλάβει να παίξει σε τρία παιχνίδια, για περίπου 170 λεπτά.

 

To Top