Οι τελευταίοι που “τσέκαραν” εισιτήριο για τα προημιτελικά του Europa Conference League

Η Ρόμα, η Φέγενορντ και η Σλάβια Πράγας έγιναν οι τρεις επόμενες ομάδες που ακολούθησαν τις Μαρσέιγ, Λέστερ, Αϊντχόφεν, Μπόντο Γκλιμτ και ΠΑΟΚ στην προημιτελική φάση του Europa Conference League.

Το πιο μεγάλο «θρίλερ» διεξήχθη στο “Olimpico” της Ρώμης, όπου η Φίτεσε με το γκολ του Βίτεκ στο 62′ ισοφάρισε το σκορ με το οποίο είχε επικρατήσει η Ρόμα στην Ολλανδία και δημιούργησε… συνθήκες παράτασης. Στο φινάλε, όμως τη λύση για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έδωσε ο Έιμπραχαμ με ένα υπέροχο γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων χάρισε το πολύτιμο 1-1 στους Ρωμαίους και τους έστειλε στους «8».

Η Φέγενορντ είχε εξασφαλίσει κατά 99,9% την πρόκρισή της απ’ το πρώτο ματς και το εμφατικό 5-2 επί της Παρτιζάν στο Βελιγράδι κι έφτασε σε μία δεύτερη, άνετη νίκη με 3-1 επί των Σέρβων. Την ίδια ώρα, η Σλάβια Πράγας μετά το θριαμβευτικό 4-1 επί της ΛΑΣΚ Λίντσερ στην έδρα της, ηττήθηκε στο φινάλε με 4-3 στην “NV Arena”, αλλά πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά. Οι Τσέχοι αν και προηγήθηκαν με 3-1, δεν μπόρεσαν να κρατήσουν ως το τέλος τη δεύτερη νίκη τους, καθώς έμειναν με 9 παίκτες μετά τις αποβολές των Ουζού στο 42′ και Πλάβτιτς στο 85′.

To Top