Οι τρεις διαφορές των “στημένων” με την “εγκληματική οργάνωση”

Μεταξύ της άσκησης ποινικής δίωξης για τους στημένους αγώνες που ασκήθηκε τον Ιούνιο του 2011 από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Π. Παπανδρέου και της άσκησης ποινικής δίωξης για την “εγκληματική οργάνωση” στο ποδόσφαιρο, που ασκήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 από τον Αντιεισαγγελέα Πρωτοδικών, Αρ. Κορέα, υπάρχουν τρεις διαφορές.

Α) Στην υπόθεση των “στημένων αγώνων”, για την οποία ασκήθηκε δίωξη σε 83 πρόσωπα, ζητήθηκε η σύλληψη και προσωρινή κράτηση 14 εξ αυτών και διατάχθηκε η απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη στην υπόθεση της “εγκληματικής οργάνωσης”.

Β) Στην υπόθεση των “στημένων αγώνων” τα ονόματα των ποινικά διωκόμενων ανακοινώθηκαν, όπως επίσης και οι κατηγορίες που αντιστοιχούσαν στον καθένα.

Αντίθετα, στην υπόθεση της “εγκληματικής οργάνωσης” δεν υπήρξε άρση απορρήτου για όσους διώκονται ποινικά, ούτε έγιναν γνωστές επακριβώς οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Η κίνηση αυτή δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά, διότι κάποιοι από τους κακουργηματικά διωκόμενους φέρεται να συνεχίζουν να κατέχουν κορυφαίες θέσεις στην ΕΠΟ.

Γ) Στην περίπτωση των “στημένων αγώνων” οι τότε ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ (Ανδρέας Φάκος και Εμμανουήλ Αντωνακάκης) ζήτησαν και πήραν το πόρισμα της κ. Παπανδρέου και άσκησαν βάσει των καθηκόντων τους πειθαρχικές διώξεις σε ομάδες, προέδρους, ποδοσφαιριστές και διαιτητές για συμμετοχή σε στημένους αγώνες.

Οι κ.κ. Πετρόπουλος και Καρράς, που είναι σήμερα ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ, δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ενεργήσουν με τον τρόπο των προκατόχων τους και να συμβάλλουν στην διερεύνηση και την απονομή δικαιοσύνης μέσω των πειθαρχικών οργάνων του ποδοσφαίρου της υπόθεσης που αφορά την “εγκληματική οργάνωση” και στην οποία εμπλέκονται επίσης, ομάδες, αξιωματούχοι και διαιτητές.

Πηγή: www.soccerplus.gr

To Top