Οι τρεις βασικοί λόγοι που «εξηγούν» τις ενστάσεις για τον χρόνο της γενικής συνέλευσης

Όλη η οικογένεια του Άρη συμφωνεί σε ένα σημείο: να γίνουν γενική συνέλευση και εκλογές στον σύλλογο, προκειμένου να ξεπεράσει την περίοδο της αβεβαιότητας και των προσωρινών διοικήσεων και να πατήσει γερά στα πόδια της. Συμφωνεί όμως και σε κάποια άλλα ουσιώδη πράγματα.

Ποια είναι αυτά; Π.χ. ο οικονομικός έλεγχος, η απόδοση ευθυνών εφόσον υπάρχουν ένοχοι, η με σταθερά βήματα, γρήγορα, αλλά όχι πρόχειρα και υπό πίεση μετάβαση στην «επόμενη μέρα».

Υπήρξαν κάποιες ενστάσεις, όπως εκφράστηκαν (επώνυμα) από τα μέλη του «Άρης Ενότητα» Πάνο Στεφανίδη και Βασίλη Φουρλίγκα, μετά την ανακοίνωση της Λέσχης για τη γενική συνέλευση, η οποία ορίστηκε στις 27 Απριλίου, με τη σημαντική λεπτομέρεια, ότι βάσει καταστατικού οι όποιες υποψηφιότητες θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι και τη Δευτέρα 22 Απριλίου.

Τρεις είναι οι λόγοι που «εξηγούν», λοιπόν, τις όποιες ενστάσεις.

1. Η κατάθεση των υποψηφιοτήτων μέχρι τις 22 Απριλίου, δηλαδή σε λίγα 24ωρα, δηλαδή, κι ενώ η ομάδα θα είναι ακόμη στα αγωνιστικά χαρακώματα, περιορίζει τον χρόνο για όσους ενδεχομένως θέλουν να καταθέσουν τις προτάσεις για τον σύλλογο σε ΠΑΕ και Λέσχη… Φυσικά και είναι ζητούμενο να «τρέξουν» άμεσα οι εξελίξεις, αλλά αυτό δεν απαγορεύει να υπάρξει ένα εύλογο χρονικό περιθώριο μερικών ημερών επιπλέον, για να γίνουν οι όποιες ενέργειες με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και καθαρό μυαλό, χωρίς πίεση και συναισθηματική φόρτιση. 

Το αν ο Άρης θα είναι ακέφαλος την 27η Απριλίου, επί της ουσίας δεν θα αλλάξουν πολλά, εάν είναι ακέφαλος για μια βδομάδα επιπλέον και με ανοιχτή μια καυτή ατζέντα. Ή με άλλα λόγια. Το αν θα μείνουν τέσσερις ή πέντε βδομάδες, αντί για τρεις οι προσωρινές διοικήσεις στο τιμόνι ΠΑΕ και Λέσχης δεν είναι το μείζον, απέναντι στα υπόλοιπα θέματα που προκύπτουν.

2. Παράλληλα και θεωρείται σημαντικό ότι το αποτέλεσμα του οικονομικού ελέγχου θα πρέπει να είναι γνωστό, πριν μπει το σώμα των μελών του Άρη σε μια διαδικασία ψηφοφορίας και εκλογής των νέων διοικήσεων. Είναι ανοιχτό λοιπόν, το ερώτημα εάν στις 27 Απριλίου, υπάρχει το πόρισμα του ελέγχου…

3. Παραμένει σε εκκρεμότητα η απόφαση για το άρθρο 99, η οποία αναμένεται μέχρι τέλος Μαΐου. Όπως σημειώνεται με έμφαση μια απόφαση για άνοιγμα της διαδικασίας από το Πρωτοδικείο, μπορεί να δώσει άλλη ώθηση και άλλα δεδομένα στον σύλλογο… Η απόφαση του Πρωτοδικείου θα καθορίσει και τα οικονομικά στοιχεία του Άρη. Άλλα θα είναι τα οικονομικά δεδομένα για έναν Άρη μέσα στο 99 και άλλα εκτός 99 (κάτι που απεύχονται προφανώς όλοι…).

Αυτοί είναι οι τρεις βασικοί άξονες πάνω στους οποίους στηρίζονται με τα παραπάνω επιχειρήματα οι όποιες ενστάσεις. Ένα είναι σίγουρο. Ο Άρης μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες είναι έτοιμος να βρει τις λύσεις και το διέξοδο. Είναι στο DNA του, άλλωστε…

To Top