Οι τρεις προϋποθέσεις για να μείνει ο Βεζένκοφ και του χρόνου στον Άρη

Δεύτερη φορά μέσα σε μικρό διάστημα ο Σάσα Βεζένκοφ δημοσίως αφήνει ορθάνοικτο παράθυρο για την παραμονή του στον Άρη και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Αν μη τι άλλο είναι ένα δεδομένο που θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν…

Ο κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος, πρώτος σκόρερ, πρώτος στην αξιολόγηση και τρίτος ριμπάουντερ στην Α1, έχει συμβόλαιο με τον Άρη το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2016. Ο όρος για το μπάι άουτ υπάρχει και αυτό το καλοκαίρι και όπως προσφάτως είχε τονίσει ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης είναι 250.000 ευρώ για την Ευρώπη και 500.000 δολάρια για το ΝΒΑ. Η καταληκτική ημερομηνία για να καταβάλλει κανείς το μπάι άουτ είναι περίπου στα τέλη Ιουλίου.

Πώς θα μπορέσει να μείνει ο Βεζένκοφ στον Άρη και την επόμενη χρονιά; Τρεις βασικές προϋποθέσεις υπάρχουν, που θα πρέπει να συμβούν μαζί.

Οι τρεις προϋποθέσεις

– Η πρώτη είναι να θέλει ο παίκτης να παραμείνει και του χρόνου στην ομάδα, λέγοντας “όχι” σε προτάσεις που θα προκύψουν (είναι βέβαιο αυτό) από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία καταβολής του μπάι άουτ.

– Η δεύτερη είναι να οριστικοποιήσει ο Άρης την επιστροφή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, είτε στα προκριματικά της Ευρωλίγκας αν η ομάδα καταφέρει να πάρει την 3η θέση, είτε στο Γιούροκαπ. Ο Βεζένκοφ θέλει το επόμενο βήμα του στην Ευρώπη να είναι σε ομάδα με δύο αγώνες την εβδομάδα. Ο Άρης μπορεί να του το προσφέρει αυτό αν επιστρέψει στην Ευρώπη.

– Να γίνει νέο συμβόλαιο ή επέκταση του τρέχοντος συμβολαίου ανάμεσα σε Άρη και Βεζένκοφ, ώστε οι κίτρινοι να μην κινδυνεύσουν να χάσουν τον πολυτιμότερο παίκτη τους το καλοκαίρι του 2016 χωρίς να πάρουν ανταλλάγματα.

Είναι τέτοια η εποχή στην Ελλάδα, είναι τέτοια η κατάσταση στον Άρη, που θα πρέπει να σκεφτεί η διοίκηση ότι θα πρέπει να αποκομίσει οφέλη από την αποχώρηση του πιο αξιόλογου “περιουσιακού στοιχείου” της.

Αν δεν γίνει επέκταση ή νέο συμβόλαιο με τον Βεζένκοφ και αποφασίσει να παραμείνει στην ομάδα την επόμενη χρονιά, τότε το καλοκαίρι του ’16 θα είναι ελεύθερος και οι κίτρινοι θα χάσουν σημαντικό μέρος εσόδων το οποίο θα ήταν υπερπολύτιμο ως προς τις υποχρεώσεις στο άρθρο 99.

Η επιλογή του ΝΒΑ

Το ΝΒΑ δεν είναι σε πρώτο πλάνο για τον Βεζένκοφ σήμερα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να μπει σε πρώτο πλάνο τους επόμενους μήνες, αν έρθει κάποια ομάδα και του δώσει – ανεπίσημα πάντα – υπόσχεση ότι θα τον επιλέξει και θα του δώσει και χρόνο συμμετοχής. Για να συμβεί αυτό φέτος είναι δύσκολο, συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, άλλωστε ο 19χρονος ηγέτης του Άρη έχει άλλες τρεις χρονιές περιθώριο για να δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ.

To Top