ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι τρεις υποψηφιότητες για τους καλύτερους οπαδούς του 2016

Η FIFA ανακοίνωσε τις τρεις υποψηφιότητες για τους καλύτερους οπαδούς της χρονιάς όπως επέλεξε η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τους Μπατιστούτα, Μπόμπαν, Μάρτα και Πέτκοβιτς.

Οι Γκαμπριέλ Μπατιστούτα, Ζνόβιμιρ Μπόμπαν, Μάρτα και Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, επέλεξαν τις τρεις υποψηφιότητες για το βραβείο των καλύτερων οπαδών της χρονιάς, στο νέο βραβείο που δίνει η FIFA.

Χαρακτηριστικές στιγμές της σεζόν ή μαθήματα ήθους και fair-play αποτέλεσαν μερικά από τα κριτήρια της επιλογής.

Οι οπαδοί της Ντεν Χάαχ, της Λίβερπουλ και της Ντόρτμουντ (μαζί αυτοί της γερμανικής και της αγγλικής ομάδας) και της εθνικής Ισλανδίας θα διεκδικήσουν την τιμητική αυτή διάκριση.

Αυτοί της ολλανδικής ομάδας γιατί πέταξαν αρκουδάκια στο “De Kuip” κατά την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Φέγενοορντ με παραλήπτες παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Ρότερνταμ και φιλοξενήθηκαν στην από κάτω τους εξέδρα.

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ και της Ντόρτμουντ διεκδικούν από κοινού το εν λόγω βραβείο γιατί τραγούδησαν μαζί τον ύμνο της πρώτης, “You’ll Never Walk Alone”, πριν την έναρξη της αναμέτρησης των δύο ομάδων (14/4/2016) στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας του Χίλσμπορο.

Και οι οπαδοί της εθνικής Ισλανδίας γιατί “έκλεψαν” την παράσταση στο Euro 2016 με το “Viking Clap” και τον τρόπο που στήριξαν την εθνική ομάδα της χώρας τους. Η ψηφοφορία είναι ανοικτή στην επίσημη ιστοσελίδα της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και ο νικητής θα ανακηρυχθεί στις 9 Γενάρη, στη Ζυρίχη.

 

To Top