Οι τρομεροί αριθμοί που παίρνει μαζί του ο Τεν Χαγκ από τον Άγιαξ στο «Ολντ Τράφορντ»

Εάν ο νέος προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ τεν Χαγκ, είναι σε θέση να επαναλάβει στον αγγλικό σύλλογο όσα πέτυχε στον Άγιαξ, τότε οι… πιστοί του «Ολντ Τράφορντ» θα πρέπει να αισθάνονται ήδη ευτυχισμένοι.

Ο Τεν Χαγκ, την πρόσληψη του οποίου στην τεχνική ηγεσία της Γιουνάιτεντ ανακοίνωσαν σήμερα οι «κόκκινοι διάβολοι», από το τέλος της τρέχουσας σεζόν έως τον Ιούνιο του 2025, με προοπτική επέκτασης γι’ ακόμη ένα χρόνο, αποχωρεί από τον Άγιαξ ως ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές του ολλανδικού συλλόγου.

Σε 4,5 σεζόν στον «Αίαντα», ο Τεν Χαγκ κατέκτησε πέντε τρόπαια για να τοποθετηθεί μεταξύ των πέντε κορυφαίων προπονητών του συλλόγου, αλλά τα νούμερα που πέτυχε είναι αυτά που αποδεικνύονται πιο εντυπωσιακά.

Ο 52χρονος Ολλανδός προπονητής, σε 138 αγώνες ολλανδικού πρωταθλήματος με τον Άγιαξ, κέρδισε τους 109, γνωρίζοντας μόλις 16 ήττες. Σε αυτό το διάστημα ο σύλλογος σημείωσε 409 γκολ, ενώ δέχθηκε 109.

Αλλά οι εντυπωσιακοί αριθμοί επισκιάζονται από την διαδρομή του συλλόγου στα ημιτελικά του Champions League τη σεζόν 2018-19, όταν, ξεκινώντας από την προκριματική φάση, ο Άγιαξ απέκλεισε τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Γιουβέντους, πριν αποκλειστεί στα ημιτελικά από την Τότεναμ, με ένα γκολ της τελευταίας στιγμής.
Ήταν εκείνο το σερί που «σφυρηλάτησε» τη φήμη του Τεν Χαγκ για το επιθετικό παιχνίδι, την τακτική πειθαρχία και την ανάδειξη νεαρών παικτών, πολλοί από τους οποίους έχουν ενταχθεί σε μερικούς από τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης.
Η νίκη με 4-1 στη Μαδρίτη επί της Ρεάλ στη φάση των «16» της σεζόν 2018-19 χαρακτηρίστηκε από τον Τεν Χαγκ ως «πολύ κοντά στην τελειότητα».

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ξεκαθαρίσει τον λόγο που τον επέλεξε, με τον ποδοσφαιρικό διευθυντή, Τζον Μέρταφ, να λέει σήμερα μεταξύ άλλων:
«Στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων χρόνων στον Άγιαξ, ο Έρικ έχει αποδείξει ότι είναι ένας απο τους πιο συναρπαστικούς και επιτυχημένους προπονητές στην Ευρώπη, φημισμένος για το ελκυστικό, επιθετικό ποδόσφαιρο της ομάδας του και τη δέσμευσή του στους νεαρούς παίκτες».

Αυτή τη σεζόν ο Άγιαξ κέρδισε και τα έξι παιχνίδια στη φάση των ομίλων του Champions League, αλλά στη συνέχεια αποκλείστηκε από την Μπενφίκα στη φάση των «16».

Την περασμένη Κυριακή ο Άγιαξ ηττήθηκε 2-1 στον τελικό του Κυπέλλου Ολλανδίας από την Αϊντχόφεν… «σκιάζοντας» τα κατά τα άλλα εντυπωσιακά στατιστικά του Τεν Χαγκ.

Αλλά με προβάδισμα τεσσάρων βαθμών έναντι της δεύτερης Αϊντχόφεν στην κορυφή της κατάταξης της Ολλανδίας, ο «Αίαντας» είναι σε πορεία για να κατακτήσει ξανά το πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν.

To Top