Οι χαμηλές… πτήσεις των δυο Ισπανών

To θέμα της απόδοσης των Πουλίδο και Αγκάνθο απασχολεί τους κίτρινους σχεδόν από το ξεκίνημα της χρονιάς.

Το Metrosport φιλοξένησε ανάλυση σχετικά με τις χαμηλές… πτήσεις των δυο Ισπανών:

ΝΤΑΒΙΝΤ ΑΓΚΑΝΘΟ
Επιθετική ανυπαρξία

Όταν ελάχιστες μέρες πριν από το περσινό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωνε την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον τότε πρώτο σκόρερ της, η είδηση ήταν αρκετή, προκειμένου να ξεσπάσει ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των φιλάθλων. Μέσα σε διάστημα λιγότερο όμως των 12 μηνών τα πράγματα έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ διαφορετικά…

Το περσινό καλοκαίρι, στο διάστημα της προετοιμασίας στη Βουλγαρία, ο τότε τεχνικός διευθυντής, Δημήτρης Μούτας, εξέφραζε ακόμη και δημόσια, τις αμφιβολίες του περί της δυνατότητας του Ισπανού φορ να βοηθήσει τους «κίτρινους» δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στα γόνατα.
Η χρονιά ξεκίνησε με τον Ισπανό να «κουβαλά» τιμωρία πέντε αγωνιστικών.

Έκτοτε όμως, θεωρείται αναπόσπαστο μέλος της ενδεκάδας, μετρώντας ήδη 13 συμμετοχές, όπως άλλωστε «επιτάσσει» το συμβόλαιό του. Η προσφορά του; Από μηδαμινή έως ελάχιστη. Με συγκομιδή δύο γκολ… ισοφάρισης (απέναντι σε Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης) σε αντίθεση με πέρυσι, που έδινε νίκες, και μιας μόλις ασίστ, καταλαβαίνει κανείς πως ο Αγκάνθο, σε καμία περίπτωση δεν έχει προσεγγίσει τα «θέλω» τόσο της διοίκησης, όσο και των φιλάθλων που άλλα περίμεναν κι άλλα αντίκρισαν στον αγωνιστικό χώρο από τον 33χρονο Ισπανό.

Συν τοις άλλοις, τα γνωστά του νεύρα, τον έχουν καταστήσει «κόκκινο πανί» για τους διαιτητές, που δεν ανέχονται πλέον ούτε λεπτό την συμπεριφορά του. Νεύρα βέβαια, που δεδομένης της πενιχρής βαθμολογικής συγκομιδής, «μεταφέρονται» εύκολα και στους συμπαίκτες του που αλλιώς υπολόγιζαν την παρουσία του Αγκάνθο στην κορυφή της επίθεσης κι αλλιώς τη διαπιστώνουν τελικά.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ

Συμμετοχές: 13
Λεπτά: 1100
Γκολ: 2
Ασίστ: 1
Λάθη: 84
Κίτρινες: 5
Αποβολές: 1

ΡΟΥΜΠΕΝ ΠΟΥΛΙΔΟ
Λάθη επί λαθών

Συνηθίζεται να λέμε πως στις θέσεις της αμυντικής γραμμής, για να εξασφαλίζει μια ομάδα σχετική σιγουριά, χρειάζεται την παρουσία αρκετών έμπειρων ποδοσφαιριστών με παραστάσεις, που θα μπορούν να ηγηθούν της άμυνας και να καλύπτουν τα λάθη των συμπαικτών τους. Σκεπτόμενοι κάπως έτσι, οι άνθρωποι του Άρη, πέρυσι το καλοκαίρι, με την επιστροφή από τη Βουλγαρία, αποφάσισαν να επεκτείνουν το συμβόλαιο του 34χρονου στόπερ και να τον χρίσουν ηγέτη της άμυνας, αλλά και αρχηγό όλης της ομάδας.

Ποιος θα περίμενε όμως, ότι ελάχιστους μόνο μήνες μετά, η παρουσία του Ρουμπέν Πουλίδο στις θέσεις της άμυνας, θα εγκυμονούσε κινδύνους σε κάθε παιχνίδι; Ποιος θα περίμενε ότι μια ο Μιχάλης Γιαννίτσης και μια ο Μιχάλης Κύργιας, θα φαίνονται… Καναβάρο μπροστά στον Πουλίδο, ο οποίος αδυνατεί να συνεργαστεί τόσο με την αμυντική, όσο και με τη μεσαία γραμμή, ενώ συν τοις άλλοις, δείχνει να αγωνίζεται συνεχώς με ένα ψυχολογικό βάρος, το οποίο δεν του επιτρέπει να φανερώσει τις πραγματικές (;) του δυνατότητες.

Το ότι έχει «στιγματιστεί» όμως, και αγωνίζεται με τεράστια πίεση, είναι και ευθύνη των προπονητών του οι οποίοι επιλέγουν να τον ρίχνουν συνεχώς στη «μάχη» χωρίς να τον εμπιστεύονται πλήρως. Κι αυτό έχει φυσικά αντίκτυπο στην αγωνιστική του παρουσία. Είτε λοιπόν θα παίζει και θα περιβάλλεται από εμπιστοσύνη, είτε θα μείνει στον πάγκο ή στην… κερκίδα, για να μην του καταλογίζονται ευθύνες, οι οποίες σαφέστατα δεν του αναλογούν όσα λάθη κι αν κάνει.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ
Συμμετοχές: 14
Λεπτά: 1131
Πάσες: 55
Λάθη: 38
Κλεψίματα: 38
Κίτρινες: 6
Αποβολές: 1

To Top