Οι 10 πλουσιότεροι οδηγοί της Formula 1

Η ιστοσελίδα «richest.com» παρουσίασε μία λίστα από τους δέκα πλουσιότερους οδηγούς της Formula 1, είτε εν ενεργεία, είτε… παρκαρισμένους» στα pits.

 Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Η Formula 1 είναι ένα από τα ακριβότερα αθλήματα, αν όχι το ακριβότερο. Η αξία των μονοθεσίων είναι τεράστια, αφού το κόστος ενός μονάχα αξιόπιστου κινητήρα και των υλικών του μπορεί να ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια δολάρια.

Σε αυτά έχουν να προστεθούν τα ελαστικά της Pirelli, τα καύσιμα, αλλά και η μετακίνηση όλων των κομματιών ενός αυτοκινήτου από την μία άκρη κόσμου στην άλλη σε διάστημα δύο εβδομάδων, που μεσολαβούν μεταξύ των αγώνων. Παράλληλα, οι τιμές των εισιτηρίων είναι αρκετά υψηλές, ενώ μερικά Grand Prix, όπως του Μονακό, της Σιγκαπούρης ή του Άμπου Ντάμπι, αποδεικνύουν την λάμψη του αθλήματος.

Στο παραπάνω πνεύμα οι μισθοί των οδηγών και των ανθρώπων σε κάθε ομάδα κινούνται στα ίδια υψηλά επίπεδα. Οι πιλότοι αμείβονται πλουσιοπάρoχα, άλλωστε το αξίζουν, όταν έχουν αφιερωθεί στον μηχανοκίνητο αθλητισμό από μικρή ηλικία και για περίπου δύο ώρες (μόνο στους αγώνες) δέχονται 4 με 6 G. Μεγάλοι οδηγοί της Formula 1 έχουν χτίσει μία αμύθητη περιούσια, με νούμερα που προκαλούν ίλιγγο.

  1. ΝΙΚΟ ΡΟΖΜΠΕΡΓΚ

Ο πρώην οδηγός της Williams και της Mercedes έχει αποσυρθεί από τη Formula 1 έχοντας γεμίσει τον τραπεζικό του λογαριασμό. Με ετήσιες απολαβές μέχρι και 16 εκατομμύρια έχει δημιουργήσει περιουσία 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Βέβαια, για πολλούς πιλότους περισσότερη σημασία και από τα χρήματα, έχουν οι τίτλοι και την τροπαιοθήκη του Γερμανού στολίζει το πρωτάθλημα του 2016 με τα «Ασημένια Βέλη».

  1. NTEIBINT ΚΟΥΛΘΑΡΝΤ

Στην 9η θέση φιγουράρει το όνομα του Ντέιβιντ Κούθλαρντ. Ο Βρετανός ήταν ενεργός έως το 2009 έχοντας οδηγήσει για Williams, McLaren και Red Bull. Αργότερα παρέμεινε στο τιμ των «Ταύρων», εργάστηκε ως σπορτκάστερ στο BBC και το Channel 4, ενώ είχε πέρασμα και από το DTM. Η περιουσιακή του αξία αγγίζει τα 80 εκατομμύρια δολάρια.

  1. ΡΑΛΦ ΣΟΥΜΑΧΕΡ

Ο Ραλφ Σουμάχερ μπορεί να μην είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη Formula 1, αλλά ο οδηγός της Jordan, Williams και Toyota έχει βγάλει τόνους χρήματα από το άθλημα. Ο αδερφός του Μίχαελ μετρά περιουσία που αγγίζει τα  100 εκατομμύρια δολάρια.

  1. ΕΝΤΙ ΙΡΒΑΪΝ

Ο Έντι Ιρβάιν βρίσκεται στην 7η θέση. Ο Βρετανός ήταν ενεργός έως το 2002, χωρίς να έχει κατακτήσει κάποιο πρωτάθλημα έχοντας 4 νίκες στο ενεργητικό του. Πάντως, ο τραπεζικός λογαριασμός του πρώην πιλότου της Ferrari είναι αρκετά φουσκωμένος με περιουσία 120 εκατομμυρίων δολαρίων.

  1. ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΦΕΤΕΛ

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ είναι ο πρώτος οδηγός της λίστας που βρίσκεται ακόμη στην ενεργό δράση. Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari έχει περιουσία 120 εκατομμυρίων δολαρίων και σύμφωνα με το Forbes έχει λάβει κατά τη διάρκεια της μεγάλης του καριέρας 358 εκατομμύρια δολάρια.

  1. ΤΖΕΝΣΟΝ ΜΠΑΤΟΝ

Ψηλά στη λίστα βρίσκεται και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Brawn GP, Τζένσον Μπάτον. Ο Βρετανός οδηγός των Williams, Benetton, Renault, BAR, Honda, Brawn, McLaren έχει φάει αρκετά χιλιόμετρα στα Grand Prix και αυτό αντανακλάται και στον τραπεζικό του λογαριασμό. Η περιουσία του αποτιμάται στα 150 εκατομμύρια δολάρια.

  1. ΚΙΜΙ ΡΑΪΚΟΝΕΝ

Ο αγαπητός σε όλους μας «Ιce Man» δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα. Ο Φινλανδός έχει χτίσει μία μεγάλη περιουσία που φτάνει τα 180 εκατομμύρια δολάρια. Πώς να μην το κάνει άλλωστε, όταν έχει περάσει από Ferrari, McLaren, Lotus έχοντας κατακτήσει και έναν τίτλο το 2007 με την ομάδα του Μαρανέλο.

  1. ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΑΛΟΝΣΟ

Στην πρώτη τριάδα βρίσκεται το όνομα του Φερνάντο Αλόνσο. Ο «Νάντο» διαθέτει μία πλούσια καριέρα σε Minardi, Renault, McLaren, Ferrari. με 2 πρωταθλήματα με «χιλιόμετρα» στον 24ωρο του ΛεΜάν και στα ΙndyCar. Ως εκ τούτου το networth του ανέρχεται στα 240 εκατομμύρια δολάρια.

  1. ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Ο Χάμιλτον είναι από τους πλουσιότερους του αθλήματος και συνεχίζει να επεκτείνει τη φήμη του, αφού σκοπό δεν έχει να σταματήσει στα 5 πρωταθλήματα. Στο παλμαρέ του μετρά 81 νίκες και 146 βάθρα με McLaren και Mercedes. Άρα είναι απολύτως φυσικό του η αξία της περιουσίας του να αγγίζει τα 285 εκατομμύρια δολάρια.

  1. ΜΙΚΑΕΛ ΣΟΥΜΑΧΕΡ

Ο θρύλος της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με αμύθητη περιουσία 600 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Γερμανός πιλότος, ο οποίος συνεχίζει να αγωνίζεται για την υγεία του εξαιτίας του ατυχήματος του στις γαλλικές Άλπεις το 2014, έχει διαμορφώσει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο άθλημα. Οι αριθμοί του τα λένε όλα, 7 πρωταθλήματα, 91 νίκες και 155 βάθρα. Ο απόλυτος Legend δηλαδή.

To Top