ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι 100 παρά… δυο τελικές του Άρη και το γκολ που έρχεται με “αίμα” ανά εννιά προσπάθειες!

Ο Άρης βρίσκεται στην δεύτερη θέση σε ότι αφορά τις τελικές προσπάθειες στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας 1οο παρά… δυο. Με τις 98 τελικές είναι στην δεύτερη θέση της σχετικής κατηγορίας, την στιγμή που στα δυο τελευταία παιχνίδια παρουσίασε σημαντική άνοδο.

Ειδικότερα, απέναντι σε Παναιτωλικό και ΑΕΚ, οι κιτρινόμαυροι είχαν συνολικά 38 τελικές προσπάθειες, δηλαδή έκαναν 19 τελικές προσπάθειες ανά παιχνίδι. Μάλιστα, σε αυτά τα τελευταία δύο ματς (7η και 8η αγωνιστική), ο Άρης ουσιαστικά διπλασίασε τον μέσο όρο τελικών προσπαθειών του σε σχέση με αυτόν που είχε στις πρώτες έξι αγωνιστικές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Σούπερ Λιγκ, ο Άρης είχε συνολικά 60 τελικές μέχρι και την 6η αγωνιστική, δηλαδή έκανε 10 τελικές ανά ματς ενώ κόντρα σε Παναιτωλικό και ΑΕΚ, οι “κίτρινοι” είχαν συνολικά 38 τελικές προσπάθειες, δηλαδή έκαναν 19 τελικές προσπάθειες ανά παιχνίδι.

Συνολικά δηλαδή 98 έναντι 108 του Ολυμπιακού, με Βόλο και ΑΕΚ να ακολουθούν με 91 και τον ΠΑΟΚ να είναι στις 87.

Την ίδια ώρα βέβαια, είναι γεγονός ότι το γκολ έρχεται πολύ δύσκολα. Ο Άρης πέτυχε 11 γκολ, από τα οποία τα οκτώ σε δυο ματς. Αυτός σημαίνει ότι χρειάζεται περίπου εννιά (9) προσπάθειες τελικές για να πετύχει ένα γκολ!

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ

 

To Top