Οι 12 κορυφαίες στιγμές της FIFA για το 2012! (photos)

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου παρουσίασε τις 12 κορυφαίες στιγμές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο για το 2012. Το ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι, η περιπέτεια του Μουάμπα, η Εθνική Ισπανίας και το απίστευτο “ψαλίδι” του Ιμπραϊμοβιτς είναι μέσα σε αυτές…

Κατά χρονική σειρά οι 12 κορυφαίες στιγμές του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όπως τις επέλεξε η FIFA:

12 Φεβρουαρίου: Η Ζάμπια κατακτάει για πρώτη φορά στην ιστορία της το στέμμα της πρωταθλήτριας Αφρικής νικώντας στον τελικό του Κόπα Άφρικα το ακλόνητο φαβορί, Ακτή Ελεφαντοστού. Το ακόμα πιο συγκινητικό είναι πως ο τελικός διεξήχθη στη Γκαμπόν, το μέρος όπου τον Απρίλιο του 1993, δεκαοκτώ διεθνείς της Εθνικής Ζάμπιας είχαν χαθεί σε αεροπορικό δυστύχημα.

17 Φεβρουαρίου: Ο Φαμπρίς Μουαμπά μάχεται για τη ζωή του στο χορτάρι του “Γουάιτ Χαρτ Λέιν” όταν παθαίνει καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια του Τότεναμ-Μπόλτον.. Μία μάχη από την οποία βγήκε τελικά θριαμβευτής συγκινώντας όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, αν και για 78 ολόκληρα λεπτά ήταν νεκρός σύμφωνα με μαρτυρία ιατρού.

13 Μαΐου: Ο Σέρχιο Αγκουέρο σκοράρει στις καθυστερήσεις του αγώνα με την ΚΠΡ στον τελευταίο αγώνα της περασμένης σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ και χαρίζει στη Μάντσεστερ Σίτι το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 44 χρόνια αναμονής.

19 Μαΐου: Στο τελευταίο του επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα της Τσέλσι ύστερα από 8 χρόνια σπουδαίας καριέρας στους “μπλε”, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά οδηγεί τους Λονδρέζους στην κατάκτηση του πρώτου Τσάμπιονς Λιγκ στην ιστορία τους, με αντίπαλο τη Μπάγερν μέσα στην “Allianz Arena”.

10 Ιουνίου: Η Ταϊτή νικάει με 1-0 την Νέα Καληδονία και αναδείκνύεται πρωταθλήτρια Ωκεανίας, κερδίζοντας παράλληλα το εισιτήριο για το προσεχές Κύπελλο Συνομοσπονδιών.

14 Ιουνίου: Τα 140 χρόνια ιστορίας και τα 54 πρωταθλημάτα που συνιστούν ρεκόρ για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο δεν είναι αρκετά για να γλιτώσουν τη Ρέιντζερς από τον υποβιβασμό στην τέταρτη κατηγορία του σκωτσέζικου πρωταθλήματος λόγω οικονομικών χρεών.

24 Ιουνίου: Ο προημιτελικός του Εuro μεταξύ Ιταλίας και Αγγλίας κρίνεται στα πέναλτι (νικητές οι “ατζούρι”), όπου εκεί ξεχώρισε το φινετσάτο πέναλτι αλά Πανένκα με το οποίο ο Αντρέα Πίρλο έστειλε…αδιάβαστο τον Τζο Χαρτ.

1 Ιουλίου: Η Ισπανία διαλύει την Ιταλία με το μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων που έχει εμφανιστεί ποτέ σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (4-0) και γίνεται η πρώτη ομάδα στον κόσμο που κατακτάει τρεις διαδοχικές μεγάλες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις (Euro 2008 & 2012, Μουντιάλ 2010).

6 Αυγούστου: Σε ένα συγκλονιστικό ματς στο “Ολντ Τράφορντ”, η εθνική ομάδα των ΗΠΑ επικρατεί με 4-3 του Καναδά στον ημιτελικό του γυναικείου ποδοσφαιρικού ολυμπιακού τουρνουά, χάρη σε τέρμα της Άλεξ Μόργκαν στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.

14 Νοεμβρίου: Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς πετυχαίνει πιθανότατα το “γκολ της χρονιάς” (ανάποδο ψαλίδι εκτός περιοχής) στο φιλικό Σουηδία-Αγγλία που διεξάγεται στην νεόδμητη “Friends Arena” και γίνεται παράλληλα ο πρώτος παίκτης σε 915 αγώνες που σκοράρει τετράκις κόντρα στους  Άγγλους.

9 Δεκεμβρίου: Στο ματς απέναντι στη Μπέτις, ο Λιονέλ Μέσι σκοράρει δις για τη Μπαρτσελόνα, φτάνοντας έτσι τα 86 δικά του, μέσα στο 2012. Καταρρίπτει έτσι το στοιχειωμένο ρεκόρ που κρατούσε από το 1972 ο Γκερντ Μίλερ με 85 τέρματα μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος. Τελικά ο Αργεντίνος σούπερ σταρ σταμάτησε στα 91…

16 Δεκεμβρίου: Ένα γκολ του Πάουλο Γκερέρο είναι αρκετό στην Κορίνθιανς για να λυγίσει με 1-0 την Τσέλσι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και να πάρει για δεύτερη φορά στην ιστορία της το βαρύτιμο τρόπαιο, πρώτη μετά το 2000.

Πηγή: aport24.gr

To Top