ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι 14 τελικές και το γνωστό πρόβλημα του εύκολου γκολ που λείπει από τον Άρη

Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Άρης ήταν κυρίαρχος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα κόντρα στον Ιωνικό, είχε συνολικά 14 τελικές προσπάθειες, πέτυχε την νίκη από το σημείο του πέναλτι και γενικά κατέγραψε το γνωστό πρόβλημα του εύκολου γκολ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα 15 λεπτά, ο Άρης είχε πέντε τελικές και θα μπορούσε από το ξεκίνημα να είχε “τελειώσει” την νίκη.

Το ζήτημα της αναποτελεσματικότητας είναι σοβαρό, απασχολεί τους ανθρώπους του Άρη, αν και χθες δεν το πλήρωσε απέναντι στον Ιωνικό. Ο Άκης Μάντζιος ρωτήθηκε σχετικά για τον προβληματισμό του στην τελική ενέργεια, για να απαντήσει: «Δεν έχει να κάνει με την προπόνηση αλλά με τη στιγμή, την ηρεμία, τη διορατικότητα και το ταλέντο του παίκτη. Ήμασταν πιο αποτελεσματικοί από τα τελευταία ματς και κερδίσαμε δίκαια».

Η ομάδα των κιτρινόμαυρων στο καλό της διάστημα δεν κατάφερε να “σκοτώσει” τον αντίπαλο, κινδύνεψε όταν μοιραία οπισθοχώρησε από την κόπωση και τις απουσίες, αλλά τελικά αυτό δεν το πλήρωσε. Σε αυτό το καλό της διάστημα όμως οφείλει να βρίσκει γκολ και να τελειώνει παιχνίδια όταν έχει δημιουργία και σωστό τρόπο ανάπτυξης…

Ο Άρης μετράει μετά από 15 αγωνιστικές μόλις 17 γκολ στην επίθεση, από τα οποία τα πέντε γκολ μπήκαν σε ένα παιχνίδι, αυτό με τον Παναιτωλικό και άλλα τρία στον αγώνα με τον Ατρόμητο.

Τον Ιανουάριο οι κιτρινόμαυροι περιμένουν ενίσχυση στην επιθετική γραμμή, την στιγμή που δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα πραγματοποιηθεί το Κόπα Αφρικα, με συνέπεια να λείψει για αρκετό διάστημα ο Αμπουμπακάρ Καμαρά.

To Top