Οι 424 μέρες του Αγγέλου στον Άρη: 39 αγώνες, 20 νίκες, 19 ήττες και ένα πλάνο που συνεχίζεται χωρίς αυτόν

424 ημέρες. Τόσο κράτησε η συνεργασία του Βαγγέλη Αγγέλου με τον Άρη. Παραμονή της 26ης Οκτωβρίου του 2012 η ΚΑΕ Άρης ανακοίνωνε την πρόσληψη του Χαλκιδαίου προπονητή που λίγους μήνες πριν στο πλευρό του Ντούσαν Ίβκοβιτς στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού είχε πανηγυρίσει τον τίτλο της Ευρωλίγκας και του Ελληνικού Πρωταθλήματος.

424 ημέρες μετά με το ημερολόγιο του 2013 να έχει φτάσει στην τελευταία του σελίδα ο 51χρονος τεχνικός ανακοινώνεται από την τούρκικη ομάδα, Εφές Αναντολού. Μέσα σε αυτό το διάστημα ο Άρης με τον Αγγέλου στον πάγκο του έδωσε 39 παιχνίδια σε Πρωτάθλημα, Κύπελλο και πλέι οφ. Κέρδισε τα 20 (17 πρωτάθλημα, 1 παιχνίδι στα πλέι-οφ κόντρα στον Πανιώνιο και 2 στο Κύπελλο), με αποκορύφωμα την χθεσινή νίκη επί του Πανιωνίου που σήμανε την πρόκριση της ομάδας στον τελικό έπειτα από εννέα χρόνια.

Μπορεί η δεύτερη θητεία του στον Άρη να ολοκληρώθηκε πρόωρα βάσει των όσων είχαν συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές το περασμένο καλοκαίρι για συνεργασία τριών ετών, όμως μέσα σε αυτό το διάστημα ο έμπειρος προπονητής άφησε την σφραγίδα του στην ομάδα. Ξεκίνησε με νίκη, δύο ημέρες αφότου ανακοινώθηκε από τους κίτρινους, απέναντι στον Ηλυσιακό με σκορ 64-63 ενώ συνέχισε και με δεύτερο θετικό αποτέλεσμα μέσα στο Περιστέρι επί του Πανελευσινιακού.

Ο Άρης τερμάτισε στην έκτη θέση της κανονικής περιόδου και στην πιο αμφίρροπη μάχη των περσινών πλέι-οφ τίθεται εκτός μάχης από τον Πανιώνιο που βγήκε τελικά τρίτος. Λίγες ημέρες αφότου ολοκληρώθηκε η περσινή χρονιά δίνει απολογιστική συνέντευξη τύπου όπου κρατάει κλειστά τα χαρτιά του για το μέλλον του στην ομάδα, ενώ θέτει σαν όρο της παραμονής του την εξόφληση του περσινού ρόστερ.

Η διοίκηση κάνει αποδεκτό τον όρο αυτό και έρχεται σε συμφωνία με τους περισσότερους παίκτες με τον Βαγγέλη Αγγέλου να ανακοινώνεται από τον Άρη στις 26 του περασμένου Ιούνη. Η συμφωνία έχει διάρκεια τρία χρόνια όμως δεν κράτησε παραπάνω από έξι μήνες. «Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, είναι ιδιαίτερη τιμή η συνεργασία μου με τον Άρη. Συνεχίζουμε όλοι μαζί αυτό που ξεκινήσαμε…» λέει και αμέσως πιάνει δουλειά να χτίσει το νέο Άρη. Μένουν οι Ασημακόπουλος, Χαρίσης, Πελεκάνος, Χαντ, Μούρτος, Τσακαλέρης, Σαρικόπουλος και ο Μποχωρίδης που είχε συμβόλαιο ενώ μετά από μεθοδευμένες κινήσεις πείθεται και ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Αποκτούνται οι Αθηναίου, Γκίκας και Λαρεντζάκης ενώ γίνονται και κινήσεις προοπτικής με την αγορά των Πουλιανίτη, Μήτογλου από την ακαδημία του Θόδωρου Ροδόπουλου «Αστέρια».

Η χρονιά αρχίζει με νίκη 63-71 επί του ΠΑΟΚ μέσα στην Πυλαία και πρόκριση στον ημιτελικό του Κυπέλου ενώ και στο πρωτάθλημα μπαίνει με το δεξί και κερδίζει μέσα στην Δράμα τον ΚΑΟΔ. Ο Αγγέλου αφήνει φεύγει για την Εφές με τον Άρη να έχει ρεκόρ 4-6 και την ομάδα να παίζει στον τελικό του Κυπέλλου έπειτα από εννέα χρόνια πραγματοποιώντας στο τελευταίο παιχνίδι του 51χρονου προπονητή την καλύτερη της εμφάνιση σε αυτές τις 424 ημέρες της θητείας του στους κίτρινους.

To Top