ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι 5 άξονες της φιλοσοφίας του Πάκο Ερέρα…

Ο Άρης επιστρέφει σε ένα πιο… λάτιν μοντέλο, μετά την πρόσληψη του Πάκο Ερέρα στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, εμπιστευόμενος τα «κλειδιά» της ομάδας σε έναν πολύπειρο προπονητή, με μια διαφορετική φιλοσοφία απ΄ότι έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος. 

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Όπως κάθε προπονητής, έτσι και ο 64χρονος Καταλανός, έχει δική του φιλοσοφία, την οποία και θα φροντίσει να μεταλαμπαδεύσει στον «νέο Άρη», τον οποίο θα «χτίσει» αυτό το καλοκαίρι.

1. ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ: Λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου ο Πάκο Ερέρα. Συνήθως επιλέγει τα συστήματα, 4-2-3-1 ή 4-3-3, ανάλογα τον αντίπαλο και τις καταστάσεις. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως ως προπονητής, σε σύνολο 326 αγώνων, έχει στην καριέρα του 135 νίκες, 83 ισοπαλίες και 108 ήττες, με απολογισμό τερμάτων, 460-383.

2. ΥΠΟΜΟΝΗ: Η εμπειρία του από τους πάγκους, όλα αυτά τα χρόνια (σχεδόν 27 χρόνια), αλλά και από άλλα πόστα, όπως αυτό του τεχνικού διευθυντή, του έχουν δώσει τη δυνατότητα να οργανώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τη δημιουργία ενός συνόλου από την αρχή, με σταθερές βάσεις, χωρίς καμία προδιάθεση για βιαστικά αποτελέσματα, τα οποία τις περισσότερες φορές, οδηγούν σε αδιέξοδο τις ομάδες.

3. ΙΣΟΝΟΜΙΑ: Πάγια τακτική του σε ότι αφορά την διαχείριση των ποδοσφαιριστών του, είναι η ίση κατανομή ευκαιριών σε όλους, καθώς είναι από τους προπονητές που δεν θα… σκαλώσει σε ορισμένους παίκτες. Είτε γιατί είναι δικές του επιλογές, είτε γιατί τα συμβόλαιά του, είναι τα υψηλότερα. Αυτό υποστηρίζουν όσοι έχουν συνεργαστεί μαζί του ή τον γνωρίζουν από την προπονητική του καριέρα.

4. ΣΕΒΑΣΜΟΣ: Οι παραστάσεις του, είτε ως ποδοσφαιριστής όσο είτε ως προπονητής, του έχουν διδάξει, πως κάθε ομάδα, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, θα πρέπει να δείχνουν τον απόλυτο σεβασμό προς τον φίλαθλο κόσμο, στις καλές, αλλά κυρίως και στις δύσκολες στιγμές. Η αρμονική συνύπαρξη, ομάδας και κόσμου, αποτελεί για τον ίδιο το μεγάλο «μυστικό» για την επίτευξη των στόχων.

5. ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ανήκει στην κατηγορία των προπονητών, που δεν αρέσκονται στο να παρακολουθούν ήρεμοι έναν αγώνα. Είναι ιδιαίτερα… εκρηκτικός στις αντιδράσεις του, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να μεταφέρει την ενέργεια που απαιτείται στους ποδοσφαιριστές του.

To Top