Οι 5+1 «άγνωστες» ιστορίες του Ντεσπέιν!

Ο Ρολάντο Ντεσπέιν, πέραν από ένας παίκτης εγνωσμένης αξίας, που αναμένεται να προσδώσει επιπλέον αγωνιστικό κύρος στον Άρη, είναι και ένας άνθρωπος, που φέρει τη δική του «ιστορία» στο χώρο του βόλεϊ.

Το PRESSARIS σας αποκαλύπτει σήμερα τις 5+1 «άγνωστες» ιστορίες του Κουβανού, που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το Σάββατο (14/12) κόντρα στην ΑΕΚ.

6. Ο Ρολάντο Ντεσπέιν γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1987 στην Κούβα και η πρώτη του ομάδα ήταν η Σαντιάγκο. Πώς, όμως, ασχολήθηκε με το βόλεϊ; Όντας κολυμβητής, μία ημέρα κατά τη διάρκεια της προπόνησης, τον πλησίασε ένας κύριος και του είπε ‘έλα να παίξει βόλεϊ, δεν κάνεις για κολύμβηση’. Έτσι και έγινε, λοιπόν!

5. Όταν σε ηλικία 20 ετών πήρε την απόφαση ν΄ «ανοίξει» τα φτερά του και να δοκιμάσει σ΄ ένα πρωτάθλημα μακριά από αυτό της πατρίδας του, αναγκάστηκε να μείνει εκτός δράσης για δύο χρόνια. Ο λόγος; Αυτή είναι η νομοθεσία, η οποία ισχύει για τους Κουβανούς,  που θέλουν ν΄ αναζητήσουν την τύχη τους εκτός χώρας. Τι έκανε εκείνα τα δύο χρόνια ο Ντεσπέιν; Κολύμπι και χορό!

4. Τη σεζόν 2010-’11 υπέγραψε τρία (!) διαφορετικά συμβόλαια σε Ελλάδα, Ιταλία και Βραζιλία! Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τιμωρηθεί από την FIVB με έξι μήνες αποκλεισμό από τα γήπεδα, ενώ ο ίδιος, όταν τον ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι για ποιο λόγο το έκανε, απαντούσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Εμείς στην Κούβα δεν έχουμε επαγγελματικό αθλητισμό. Συνεπώς, ό,τι μου έδιναν, εγώ έβαζα την υπογραφή μου!».

3. Στην Ελλάδα τα έχει πάρει όλα: ένα νταμπλ και ένα σούπερ καπ με τον Ολυμπιακό, αλλά και ένα νταμπλ  με τον Ηρακλή. Επίσης, έχει κατακτήσει τον τίτλο του MVP στο φάιναλ-έιτ του Κυπέλλου Ελλάδας, που έγινε στη Σύρο τη σεζόν 2011-΄12, όταν αγωνίζονταν στον Ηρακλή, όπου ήταν συμπαίκτης με τον πρώην τεχνικό του Άρη, Αντρέι Κράβαρικ, αλλά και ένα χρόνο νωρίτερα στην Ορεστιάδα με τους «ερυθρόλευκους».

2. Μετά την ευρωπαϊκή του περιήγηση, άλλαξε μάνατζερ και βρήκε «καταφύγιο» στη Βραζιλία, όμως, η χρονιά κύλησε καταστροφικά για τον ίδιο και την ομάδα. Τη χρονιά εκείνη παντρεύτηκε στη «χώρα του καφέ» την αγαπημένη του, ελληνικής καταγωγής, και λίγο καιρό μετά απέκτησαν  το πρώτο τους παιδί. Η τελευταία του ομάδα, πριν πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής στην Ελλάδα, ήταν η νεοσύστατη Ταουμπάτε, με την οποία είχε συμβόλαιο μέχρι το 2014, με τον Ντεσπέιν να «πληρώνει» την κακή της πορεία.

1. «Είμαι πλέον Έλληνας», δήλωνε από τους πρώτους κιόλας μήνες παρουσίας του στην Ελλάδα ο Ρολάντο, που θεωρεί πλέον τη χώρα μας σαν «δεύτερη πατρίδα» του. Και εξηγεί:  «Οι Έλληνες είναι ένας πολύ ζωντανός λαός και επειδή προέρχομαι από την Κούβα μου θυμίζουν την πατρίδα μου.  Αισθάνομαι οικεία εδώ και πολύ ελεύθερος. Ταιριάζουμε πολύ σαν λαός».

Ο Ντεσπέιν, λοιπόν, έψαχνε τον τρόπο να επιστρέψει, ο Άρης αναζητούσε έναν παίκτη της δικής του κλάσης και κάπου εκεί οι δρόμοι των δυο τους συναντήθηκαν….

To Top