Οι… 7+3 “πληγές” των στημένων ζητούν αντίδοτο από τον Αλκαράθ (videos)

Μάκης Κατσαβάκης, Νίκος Πασιαλής και τώρα Λούκας Αλκαράθ. Ο τρίτος προπονητής που κάθεται φέτος στην «ηλεκτρική» (όπως έχει αποδειχτεί) καρέκλα του Άρη είναι ο 46χρονος Ισπανός, ο οποίος από την πρώτη κιόλας ημέρα της παρουσίας του στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, θέλησε να δώσει βάση τόσο στην τακτική, αλλά ακόμη περισσότερο στις στημένες φάσεις, έναν τομέα που έχει… πληγώσει ανεπανόρθωτα φέτος τον Άρη.

Οι «κίτρινοι» έχουν κάκιστη αμυντική συμπεριφορά όταν ο αντίπαλος τους έχει στημένη μπάλα κι αυτό είναι κάτι το οποίο ο νέος προπονητής των «κίτρινων» θέλει να διορθώσει, βλέποντας και ο ίδιος βίντεο με φετινά παιχνίδια της ομάδας και τον τρόπο που αυτή δέχτηκε γκολ από φάουλ ή κόρνερ.

O Αλκαράθ επισήμανε το… πρόβλημα και ήδη ο συνεργάτης του Χεσούς Κανιάδας θεωρείται καλά… καταρτισμένος στο αντίδοτο για τα στημένα.

Ας θυμηθούμε ποια είναι τα επτά από τα 21 τέρματα που έχει δεχτεί φέτος ο Άρης, της χειρότερης άμυνας του πρωταθλήματος, με αυτόν τον τρόπο, όπως και τρεις ακόμη παρόμοιες περιπτώσεις.

Πανιώνιος – Άρης 1-0, 27 Αυγούστου 2012, Νέα Σμύρνη 1η αγωνιστική
Το πράγμα άρχισε να φαίνεται από την πρεμιέρα, όταν στη Νέα Σμύρνη ο Άρης έχασε με 1-0 από τον Πανιώνιο, με γκολ του Λαμπρόπουλου. Το τέρμα μάλιστα δεν προήλθε απευθείας από τη σέντρα στο φάουλ που εκτελέστηκε, αλλά στην επαναφορά κι αφού ο Βελλίδης είχε αποκρούσει το… παραλίγο αυτογκόλ που πήγε να βάλει ο Καπετάνος, για να έρθει ο Λαμπρόπουλος και να σκοράρει, με την άμυνα του Άρη να μην αντιδρά…

ΑΕΚ – Άρης 1-1, 16 Σεπτεμβρίου 2012, ΟΑΚΑ 3η αγωνιστική
Στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ ο Άρης ήταν πολύ κακός, ωστόσο και ο αντίπαλός του δεν είχε τον τρόπο να σκοράρει, κάτι που τελικά μπόρεσε να κάνει ο Γιάγκο, με κεφαλιά μετά από κόρνερ. Δεύτερο γκολ παθητικό στο πρωτάθλημα και… 2/2.

ΠΑΟΚ – Άρης 4-1, 30 Σεπτεβρίου 2012, Τούμπα 5η αγωνιστική
Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ των 14 τελικών προσπαθειών, σκόραρε τέσσερις φορές. Τη μία από αυτές, ο Κατσικάς με κεφαλιά σαν σε… προπόνηση έκανε το 2-0 και ουσιαστικά τέλειωσε από την αρχή το ντέρμπι.

Παναθηναϊκός – Άρης 1-1, 21 Οκτωβρίου 2012, ΟΑΚΑ 7Η αγωνιστική
Όχι δεν έχει καμία σχέση με τις άλλες στημένες φάσεις, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λύσει ο Αλκαράθ. Η διαιτησία δηλαδή… Το γκολ ήρθε από πέναλτι που ΔΕΝ ΗΤΑΝ!

Άρης – Ολυμπιακός 2-2, 29 Οκτωβρίου 2012, «Κλεάνθης Βικελίδης» 8η αγωνιστική
Ένα πέναλτι «φάντασμα» (είπαμε πριν για αυτό το πρόβλημα) και ακόμη μία ολιγωρία, σε φάουλ που εκτελέστηκε με σέντρα, στέρησαν τον Άρη μία πολύ σπουδαία νίκη.

Λεβαδειακός – Άρης 2-1, 10 Νοεμβρίου 2012, Λειβαδιά 10η αγωνιστική
Από πλάγιο αυτήν τη φορά συνελήφθη κοιμώμενη η άμυνα του Άρη στο πρώτο γκολ των Βοιωτών, ενώ στο δεύτερο ένα κόρνερ ανάγκασε τους «κίτρινους»
να κάνουν ακόμη μία ήττα…

Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2, 17 Νοεμβρίου 2012, «Κλεάνθης Βικελίδης» 11η αγωνιστική
Από κόρνερ το οποίο εκτελέστηκε με πάσα και τελικά κατέληξε στα δίχτυα από σουτ του Ίλιτς εντός περιοχής, ο ΠΑΣ ανάγκασε τον Άρη στη δεύτερη εντός έδρας ήττα του στο πρωτάθλημα.

Πανθρακικός – Άρης 4-0, 26 Νοεμβρίου 2012, Κομοτηνή 12η αγωνιστική
Γκολ από στημένο δεν δέχθηκε στην Κομοτηνή ο Άρης, αλλά είχε αποβολή παίκτη του, όταν ο Σπάθας είδε κάτι μεμπτό στο άλμα του Γκέσιο και τον απέβαλλε. Όπως ο Καλόπουλος τότε που είχε δείξει πέναλτι στην Τούμπα, για χέρι του Νέτο!

Άρης – Ατρόμητος 1-1, 1 Δεκεμβρίου 2012, «Κλεάνθης Βικελίδης» 13η αγωνιστική
Ένα κόρνερ, τρία φάουλ, ένα χέρι και τελικά την μπάλα δεν την έδιωξε κανείς, αλλά την έστειλε ο Σκόνδρας στα δίχτυα του Άρη για να «κλέψει» ο Ατρόμητος από το Χαριλάου το βαθμό…

To Top