Χωρίς κατηγορία

Οι 89 μέρες του Σούλη Παπαδόπουλου στον πάγκο του Άρη

Έχοντας συμπληρώσει 3 μήνες παρά μια ημέρα στην τεχνική ηγεσία του Άρη, ο Σούλης Παπαδόπουλος αποτελεί παρελθόν από το πρωί της Παρασκευής από τον πάγκο της ομάδας. Ο ίδιος όπως ενημερώθηκε από το πρόεδρο των «κιτρίνων» Δημήτρη Ηλιάδη, δεν υπολογίζεται από την νέα διοίκηση, και πλέον οι δρόμοι του ίδιου και του συλλόγου χώρισαν οριστικά.

Το PRESSARIS κάνει μια μίνι αναδρομή, στις 89 ημέρες του Νικαιώτη προπονητή, τις επιτυχίες του αλλά και καθετί αξιοσημείωτο συνέβη στο ταραχώδες, πράγματι, διάστημα που ανέλαβε να ηγηθεί τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών!

Ήταν 8 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή, παραμονές ενός παιχνιδιού ζωής και θανάτου με τον Λεβαδειακό, όταν κλήθηκε από την διοίκηση Ψηφίδη, άρον των άρον να βγάλει το κάρο από τη λάσπη και να σώσει την ομάδα από τον υποβιβασμό. Τότε η ομάδα ήταν 5 βαθμούς κάτω από την επικίνδυνη ζώνη, έμεναν 6 ακόμη αγωνιστικές για το τέλος του πρωταθλήματος και μόνο ένα σερί νικών με συνδυασμό ευνοϊκών αποτελεσμάτων θα την κρατούσαν στην Σούπερ λιγκ. Αυτός το πίστεψε όσο ελάχιστοι και ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις χαρακτηριστικά: “Είμαι γεννημένος για τα δύσκολα, πιστεύω στους παίχτες μου και θα σώσω την ομάδα!”

Πολλοί ήταν εκείνοι που… χλεύαζαν την αισιοδοξία του, και θεωρούσαν τον Άρη τελειωμένο! Η ιστορία ωστόσο επαλήθευσε πανηγυρικά τα λεγόμενα του Παπαδοπούλου. Ο Αρης με επίθεση που έβγαζε φωτιές έβαλε 4 τέρματα στον Λεβαδειακό (4-0), 5 στην Τρίπολη (5-1), και σε συνδυασμό με την νίκη στον Ατρόμητο το σύνολο του Ελληνα τεχνικού κατάφερε κάτι που φαινόταν ακατόρθωτο.

Συνολικά, με τον Παπαδόπουλο στον πάγκο του ο Άρης πέτυχε:

– τρεις νίκες: Λεβαδειακό (4-0), Αστέρα (5-1) και Ατρόμητο (0-1)

– δυο ισοπαλίες: Πανθρακικό (0-0), Ξάνθη (0-0)

– μια ήττα: ΠΑΣ Γιάννινα (2-0).

Βαθμολογικά ο Άρης από προτελευταίος που ήταν όταν ανέλαβε, τερμάτισε τελικά 13ος και από τους 22 βαθμούς, στην τελευταία στροφή άγγιξε τους 33!

Στατιστικά είχε την χειρότερη επίθεση έως και την 25η αγωνιστική ωστόσο τελικά έφτασε τους πρώτους οχτώ στην κατηγορία αυτή.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος, επανέφερε την τάξη στα αποδυτήρια, δυνάμωσε την αμυντική γραμμή της ομάδας, και ανύψωσε την πεσμένη στα “Τάρταρα” ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του. Τα αποτελέσματα της δουλειάς του φάνηκαν ολοκάθαρα στον αγωνιστικό χώρο και η επιβράβευση του ήταν να θεωρηθεί από γενική ομολογία επιτυχημένο το έργο του.

Η νέα διοίκηση έκρινε σκόπιμο να λυθεί αυτή η συνεργασία. Οι πληροφορίες και τα ρεπορτάζ, επιβεβαιώθηκαν σχετικά με την αντικατάστασή του. Ο ίδιος στην τελευταία του τοποθέτηση ένιωθε έτοιμος να συνέχισει την πορεία του εδώ, ενώ κατέθεσε ψηλά τον πηγή και για την επόμενη σεζόν.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε για τα συναισθήματα που νιώθει απέναντι στον κόσμο του Άρη ο ίδιος απάντησε αφοπλιστικά: “Νιώθω υπερήφανος για το γεγονός που μπήκα στην οικογένεια του Άρη! Δεν μπορώ να πω ότι έγινα Αρειανός, γιατί αυτό τον τίτλο θέλει αγώνα και χρόνια για να το εισπράξεις”.

Αυτός ήταν ο Σούλης Παπαδόπουλος! Μέσα σε λίγες μέρες κατάφερε να αντιστρέψει το κλίμα υπέρ του. Μπορεί να έφυγε από τον Άρη , ωστόσο είναι από τους ελάχιστους προπονητές που πάντα θα τον θυμούνται οι φίλοι της ομάδας για το επιτυχές του πέρασμα.

Ο Άρης γύρισε σελίδα και συνεχίζει στην επόμενη μέρα, κοιτώντας μπροστά.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κυμπριχτσής

To Top