Οι Warriors ονειρεύονται ανάσταση της δυναστείας

Οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς είναι η πιο κυρίαρχη ομάδα της τελευταίας δεκαετίας. Με κορμό τη φοβερή τριάδα, χτισμένη από μαγικές επιλογές στο ντραφτ, των Κάρι, Τόμσον και Γκριν, και κερασάκι την τούρτα τον Ντουράντ για μια τριετία, οι Γουόριορς έφτασαν σε πέντε συνεχόμενους τελικούς από το 2015 ως το 2019. Φέτος, μετά από τρία χρόνια γεμάτα ατυχία, η ομάδα ονειρεύεται να αναστήσει αυτήν τη δυναστεία και είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα, σύμφωνα με τους αναλυτές στις ΗΠΑ.

Η απόκτηση του Κέβιν Ντουράντ, το καλοκαίρι του 2016, έφερε κύμα απέχθειας για τη σούπερ ομάδα από τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, όμως στην πραγματικότητα όλα βασίστηκαν σε τρεις ανιδιοτελείς σταρ και σε ένα front office με φοβερή κρίση.

Στο ντραφτ του 2009, ο Στεφ Κάρι επιλέχθηκε στο νούμερο 7. Οι αναλυτές έλεγαν ότι είναι πολύ κοντός και τον συνέκριναν με τον Μαχμούντ Αμπντούλ-Ραούφ. Εξελίχθηκε στον κορυφαίο σουτέρ της ιστορίας. Ο Κλέι Τόμσον επιλέχθηκε στο νούμερο 11 του ντραφτ του 2011. Τον συνέκριναν με τον Μάρκο Μπελινέλι. Είναι ο δεύτερος κορυφαίος σουτέρ στην ιστορία του μπάσκετ και ένας καταπληκτικός αμυντικός. Ο Ντρέιμοντ Γκριν ήταν νούμερο 35 στο ντραφτ του 2012. Η σύγκρισή του ήταν ο Λουκ Χάρανγκοντι. Μέχρι την εμφάνιση του Νίκολα Γιόκιτς ήταν ο κορυφαίος δημιουργικά ψηλός της ιστορίας.

Το στοιχημα για αυτήν την ομάδα είναι πλέον να μείνει υγιής, αφού την τελευταία τριετία και οι τρεις έχουν τραυματιστεί ξανά και ξανά και ξανά. Αν δεν τους χτυπήσει πάλι η μοίρα, τότε το ταβάνι είναι ψηλά.

To Top