Οκτώ ισπανικές ομάδες έκαναν φέτος την πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας τους!

Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι ένα από τα κορυφαία της Ευρώπης και οκτώ ομάδες έκαναν αυτό το καλοκαίρι τις πιο ακριβές μεταγραφές της ιστορίας τους.

Είναι ένα από τα κορυφαία πρωταθλήτρια της Ευρώπης και του κόσμου και συνεχίζει να βελτιώνεται συνεχώς. Ο λόγος για την La Liga, την πρώτη κατηγορία της Ισπανίας, που φιλοξενεί μερικές από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα.

Αυτό το καλοκαίρι, μάλιστα, οκτώ ομάδες της Primera Division, έχουν πραγματοποιήσει την πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας τους. Πρόκειται για τις Αλαβές, Ατλέτικο Μαδρίτης, Εϊμπάρ,Εσπανιόλ, Τζιρόνα, Ουέσκα, Ράγιο Βαγιεκάνο και Βιγιαρεάλ.

ΑΛΑΒΕΣ

Η Αλαβές έκανε την αρχή αρκετά νωρίς στο φετινό καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, ανακοινώνοντας στα τέλη Μαΐου πως θα ενεργοποιούσε την οψιόν αγοράς του Τζον Γκουϊντέτι. Κοντά στα 4 εκατ. ευρώ έδωσε η ομάδα από τη Βιτόρια στη Θέλτα, πραγματοποιώντας έτσι την πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας της.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Μεταγραφή ρεκόρ για την ιστορία τους πραγματοποίησαν οι «ροχιμπλάνκος», κάνοντας δικό τους τον 22χρονο Γάλλο διεθνή εξτρέμ, Τόμας Λεμάρ για 70 εκατ. ευρώ.

ΕΣΠΑΝΙΟΛ, ΕΪΜΠΑΡ

Για 10 εκατ. ευρώ απέκτησε τον 25χρονο επιθετικό Μπόρχα Ιγλέσιας η Εσπανιόλ, ενώ η Εϊμπάρ απέκτησε για 4 εκατ. ευρώ τον Σέρχιο Αλβάρεζ από την Σπόρτινγκ για να αντικαταστήσει τον Ντάνι Γκαρσία που πήγε στην Αθλέτικ Μπιλμπάο.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ

Τα «κίτρινα υποβρύχια» ξεκίνησαν δυναμικά τον Ιούνιο με την απόκτηση του Καμερουνέζου επιθετικού, Εκαμπί, για 18 εκατ. ευρώ, μεταγραφή που ήταν η πιο ακριβή της ιστορίας τους, μέχρι να έρθει λίγες ημέρες αργότερα αυτή του Ζεράρντ Μορένο για 20 εκατ. ευρώ. Μέσα σε μία εβδομάδα, η Βιγιαρεάλ πραγματοποίησε τις δύο πιο ακριβές προσθήκες στην ιστορία του κλαμπ.

ΤΖΙΡΟΝΑ

Στις 27 Ιουνίου απέκτησε τον Μουνιέσα για 5 εκατ. ευρώ, την πιο ακριβή μεταγραφή της ως εκείνη τη μέρα, αφού μόλις δύο ημέρες μετά έκανε δικό της τον Μοχίκα για 6 εκατ. ευρώ.

ΡΑΓΙΟ , ΟΥΕΣΚΑ

Ανέβηκαν φέτος στη La Liga και λογικά ήθελαν να κάνουν κάποιες προσθήκες για να βελτιώσουν το επίπεδό τους. Η Ράγιο πήρε τον Γκαέλ Κακουτά για κάτι παραπάνω από 2 εκατ. ευρώ. Από την άλλη η Ουέσκα πλήρωσε 800.000 ευρώ για τον Εσκρίτσε, τον οποίο άφησε δανεικό στο Λούγο.

To Top