ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ολιβιέ Χάνλαν: Ο τραυματισμός του πληγώνει σε πολλά σημεία τον Άρη.

Ο Ολιβιέ Χάνλαν τέθηκε «νοκ-άουτ» και αφήνει τον Άρη με ένα πολυδιάστατο κενό, για το εντός έδρας ματς κόντρα στον Ηρακλή.

Η απουσία του Ολιβιέ Χάνλαν (υπέστη θλάση στον αγώνα με τον Προμηθέα) «δένει» τα χέρια του κόουτς Καστρίτη σίγουρα για το τοπικό ντέρμπι της Κυριακής (14/11 17:00) κόντρα στον Ηρακλή, αλλά πολύ πιθανόν η απώλειά του να δημιουργήσει πρόβλημα διάρκειας.

Ο Καναδός γκαρντ είναι αναμφίβολα ο ηγέτης του φετινού Άρη, αποτελώντας παράλληλα και μία από της ατραξιόν της Stoiximan Basket League.

Άλλωστε, μέχρι την 6η αγωνιστική, αποδεικνύει πως είναι ένας από τους παίχτες του πρωταθλήματος με την μεγαλύτερη επιρροή στην ομάδα του και ένα «πολυβόλο» που ήδη έχει αφήσει το στίγμα του και με την κιτρινόμαυρη φανέλα (έχει φορέσει και αυτή του Ηρακλή).

Όντας 1ος σκόρερ της διοργάνωσης με 21,6π. (130 συνολικά), 1ος σε κερδισμένα φάουλ (39), 1ος  σε ποσοστό στις βολές (93,2%) και φυσικά 1ος στο σύστημα αξιολόγησης (119 βαθμούς), ο Χάνλαν βάζει ήδη γέρη υποψηφιότητα για το MVP του πρωταθλήματος στο τέλος της χρονιάς. Τελευταία φορά που παίχτης του Άρη αναδείχθηκε «κορυφαίος της χρονιάς» ήταν ο 20χρονος τότε (2015) Αλέξανδρος Βεζένκοφ. Επίσης έχει αναδειχθεί MVP της 1ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League, έπειτα από τα «όργιά» του κόντρα στον Παναθηναϊκό με 35π. (9-11 2π.-4/8 3π.), 5ρ., 2ασ. και ένα κλέψιμο.

Ο προβληματισμός για τον Καστρίτη είναι δεδομένος, καθώς ο Χάνλαν είναι κάτι περισσότερο από εναν τρομερό σκόρερ. Η φυσική του κατάσταση δίνει την ευχέρεια στον προπονητή του να του εμπιστευθεί μεγάλο μέρος του παιχνιδιού, έχοντας 35 λεπτά μ.ο. στα ματς που έχει συμμετάσχει. Επίσης είναι ιδιαίτερα ενεργός και στο αμυντικό κομμάτι είτε αυτό απαιτεί συνέπεια στις διεκδικούμενες κατοχές (4,7 ριμπάουντ μ.ο.) είτε στην αναχαίτιση των αντιπάλων (1 κλέψιμο ανά ματς). Παράλληλα αποτελεί και βασικό γρανάζι στην ομαδική λειτουργία της επίθεσης μοιράζοντας σχεδόν 3 τελικές πάσες μέσο όρο.

Είναι φανερό πως ο 26χρόνος Καναδός αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» για την εκάστοτε τακτική του φετινού Άρη, ο οποίος θα πρέπει πολύ γρήγορα να μάθει να ζει δίχως τον ηγέτη του, για όσο αυτό χρειαστεί.

To Top