ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ολιγωρία και… κόντρες εξουδετέρωσαν το δυνατό του σημείο, την άμυνα!

Ένας συνδυασμός (πρωτόγνωρων) καταστάσεων, οδήγησε το χθεσινό ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Άρη στο τελικό 4-1, σκορ που σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει το επίπεδο των δύο ομάδων.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Για να έρθει αυτή η ήττα συνέβησαν πολλά, από την αρχή του αγώνα. Επιπολαιότητα του Άρη στις τελικές προσπάθειες, καθόλου καλές αποφάσεις την ύστατη στιγμή και άσχημα τελειώματα.

Ακολούθησε μία ολιγωρία στην άμυνα και γενικότερα αμυντικά υπήρξε μία νευρικότητα. Σε καμία των περιπτώσεων δεν υπήρχε η σιγουριά των προηγούμενων αγώνων. Σε αυτό ενδεχομένως να είχε καθοριστική επίδραση η… ρέντα του Ολυμπιακού, η οποία ξεπέρασε για τον ίδιο, κάθε προηγούμενο φέτος! Τέτοια αποτελεσματικότητα ο Ολυμπιακός δεν είχε ποτέ ξανά στο πρωτάθλημα. Έξι τελικές, τέσσερα γκολ, τη στιγμή που σε κάποια παιχνίδια με παραπάνω από 10 πάσχιζε για ένα γκολ.

Η άμυνα του Άρη, χθες, προδόθηκε από τα δικά της λάθη και τις… καραμπόλες! Στο πρώτο γκολ, Κόρχουτ και Λάρσον χάνουν τον Ομάρ, μετά την κάθετη του Φορτούνη. Στο δεύτερο ο Ποντένσε παίρνει τα μέτρα και πατά στη περιοχή του Άρη, ενώ στο τρίτο εμφάνισε η ομάδα τις… ασθένειες του παρελθόντος. Θύμισε πολύ τα γκολ από τον Ατρόμητο, όταν μετά από γκολ του Άρη δεν υπήρχε καθαρό μυαλό στην άμυνα και πετύχαινε τέρμα ο αντίπαλος. Στο τελευταία, η κόντρα μπερδεύει και τον Κουέστα που ενδεχομένως να μπορούσε να απομακρύνει αν δεν άλλαζε έτσι τροχιά η μπάλα.

Τρία από τα τέσσερα γκολ, πριν καταλήξουν στα δίχτυα του Κουέστα, πρώτα άλλαξαν πορεία από πόδι ποδοσφαιριστή του Άρη. Όποιος θυμάται ανάλογο παιχνίδι στο παρελθόν, θα πει ψέματα…

Τέσσερα γκολ η άμυνα του Άρη, δέχθηκε δύο ακόμα φορές φέτος. Από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Τα σκορ, 4-0 και 4-2, αντίστοιχα.

Σε μία χρονική περίοδο, που η αμυντική γραμμή του Άρη ήταν η καλύτερη στο πρωτάθλημα για το 2019. Είχε δεχθεί σε 8 ματς, μόλις τρία γκολ!

To Top